Γεροβασίλη: Κρίσεις και αλλαγές στο Δημόσιο


Συνέντευξη παραχώρησε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στην εφημερίδα Κόντρα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στη Δημόσια Διοίκηση εντός του έτους. 

Απλουστεύσεις διαδικασιών: «Υλοποιούμε την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και τη ψηφιακή υπογραφή, ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία και το δημοσιονομικό κόστος που έχει, αλλά και οι χαμένες ώρες εργασίας», ανέφερε η Υπουργός. 

Αποκομματικοποίηση δημόσιας διοίκησης: Επίσης, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στη δημιουργία μητρώου επιτελικών στελεχών το οποίο συνέδεσε με την αποκομματικοποίηση του δημοσίου «προκειμένου οι θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο να καλύπτονται από τους καταλληλότερους και όχι από τους εκλεκτούς και αρεστούς». 

Για τα νέα οργανογράμματα των Υπουργείων ανέφερε ότι «αυτήν την περίοδο είμαστε στη φάση κατάρτισης των οργανισμών των Υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων και των περιγραμμάτων εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωρίζουμε ποιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και που, ενδεχομένως, υπερκαλύπτονται οι θέσεις». 

Επιπρόσθετα, η Υπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες κρίσεις και επιλογές των προϊσταμένων και χαρακτηριστικά είπε «οι μέρες που ένας υπουργός καταργούσε σε μια νύχτα ολόκληρους κλάδους ή επέβαλε τους δικούς του στις θέσεις προϊσταμένων του Δημοσίου έχουν περάσει αμετάκλητα» και υπεραμύνθηκε της δομημένης συνέντευξης λέγοντας ότι «Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και διασφαλίζεται η απόλυτη αντικειμενικότητα στην κρίση των στελεχών του Δημοσίου, ώστε οι φορείς να αρχίσουν να προκηρύσσουν τις αντίστοιχες θέσεις».

Πηγή: www.kontranews.gr 






Share on Google Plus
Από το Blogger.