Εγκληματικότητα, αξιολόγηση και οι Ρότσιλντ


Πολλά και διάφορα συζήτησαν σήμερα στην Βουλή ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Για την εγκληματικότητα, τα Εξάρχεια, την τρομοκρατία, τους ποινικούς, τη Φυλακή Γ' Τύπου (!), τους Νόμους Παρασκευόπουλου, αλλά και για τη διαπραγμάτευση και τους Ρότσιλντ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα και η κατάσταση έχει ξεφύγει με δική σας ευθύνη».

«Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται καθημερινά επιθέσεις (...) Πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ χρησιμοποιούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις κατά αστυνομικών. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων ζουν σε ένα ιδιότυπο γκέτο, με τις ομάδες αναρχικών να παρελαύνουν ανενόχλητες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας : «Οι ποινικοί και η νέα γενιά των τρομοκρατών έχουν γίνει ένα, δεν κάνετε τίποτα αλλά δεν αφήνετε και την αστυνομία να κάνει. Ζεφύρι, Αχαρνές, Ασπρόπυργος μετατρέπονται σε ζώνες ανομίας». «Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από ένα καλάζνικοφ είναι μικρή κ. Τσίπρα», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Η ανομία γενικεύεται, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται», ενώ απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: «Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητά μας και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες».

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι η σημαντικότερη υποχρέωση του κράτους... Όποιος φοβάται δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, η οργανωμένη πολιτεία πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών», ανέφερε επίσης ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα χαίρομαι που ήρθατε σήμερα στη Βουλή και ελπίζω να ακούσω απαντήσεις γιατί η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ σοβαρή. Άλλο η ελευθερία άλλο η ασυδοσία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα και ανέφερε πως μέσα στο 2016 αυξήθηκαν κατά 11% οι ληστείες και κατά 9,5% οι κλοπές ΙΧ και μοτοσυκλετών. Ενώ αναφέρθηκε και σε επεισόδια και ξυλοδαρμούς σε πανεπιστήμια και στα δικαστήρια.

Εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «Σε μια χώρα που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αφήνει να εκκολαφθεί μια νέα τρομοκρατία» και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει «ιδεολογικές εμμονές στα ζητήματα της ασφάλειας». «Θα επανασυστήσουμε την ομάδα ΔΙΑΣ, όσο και αν αυτό σας ενοχλεί», πρόσθεσε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Την αποτυχία σας την πληρώνουν οι φτωχότεροι. Όπως και στην οικονομία έτσι και στη ασφάλεια, την πληρώνουν οι φτωχότεροι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε: «Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Εσείς πρέπει να ντρέπεστε ... και για το στέλεχός σας, τον κ. Λάμπρου, που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με πολλούς έγκλειστους στον Κορυδαλλό».

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για απόπειρα να καλλιεργήσει τον φόβο και την κινδυνολογία. «Ηρθατε στη βουλή για να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων. Λέτε ψέματα. Υπάρχει εγκληματικότητα όση και όταν κυβερνούσατε. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσετε εντυπώσεις, ότι η αριστερά δεν ιεραρχεί ψηλά το θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να συζητηθεί το θέμα της εγκληματικότητας, επισήμανε: «Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια. Ολη η κοινωνία ασχολείται με το θέμα της διαπραγμάτευσης, αλλά προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του, που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου». «Μας είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι δεν απέχει πολύ η βαριοπούλα από το Καλάσνικοφ. Πράγματι δεν απέχουν πολύ στη ΝΔ για να αναφέρουμε το παράδειγμα του κ. Βορίδη για να μην ξεχνιόμαστε», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξαπέλυσε μάλιστα και προσωπική επίθεση κατά του Κυρ. Μητσοτάκη λέγοντας πως «Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς, είτε προσπαθείτε να ψαρέψετε ψήφους από την Χρυσή Αυγή». Τόνισε δε ότι η απάντηση θα πρέπει να είναι η ίδια σε κάθε είδους βία.

«Ο χουλιγκανισμός είναι χουλιγκανισμός. Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ίδια. Άλλη η βία στα γήπεδα και άλλη στα Εξάρχεια για σας, γιατι θέλετε να τη φορτίσετε πολιτικά. Δεν ασχοληθήκατε ποτέ με τη βία στα γήπεδα, γιατί σας ενδιαφέρει μόνο η βία εκείνη στην οποία μπορείτε να κολλήσετε ιδεολογική ρετσινιά, γιατί εκεί παίζονται μεγάλα συμφέροντα με τα οποία τα πάτε καλά», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Δεν είπατε τίποτα για τις επιθέσεις στο σπίτι του Φλαμπουράρη γιατί έτσι δεν θα μπορούσατε να κολλήσετε την ιδεολογική ρετσινιά... Εγκληματικότητα υπάρχει σε όλο τον κόσμο και στην Γερμανία που ήσασταν προχθές», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει να έχουμε μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσάει 15χρονα που φοράνε χειροπέδες και αυτό το έχουμε καταφέρει με τον επαγγελματισμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ουδέποτε επί Νέας Δημοκρατίας δεν είχε γίνει καμία επιχείρηση στα Εξάρχεια.

«Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας: «Η περιοχή υπέφερε κυρίως από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι από τα επεισόδια πέριξ». «Έχετε καταλάβει πότε μπήκε για πρώτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια; Πέρσι το καλοκαίρι, που συνέλαβε 15 άτομα, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια και εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε. Ανάλογη επιχείρηση δεν έγινε επί των ημερών σας».

Πηγή: www.kathimerini.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.