ΑΔΕΔΥ: Κομματικές επιλογές διευθυντών


Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ με το οποίο καταγγέλλει κομματικές επιλογές προϊσταμένων στον Δημόσιο Τομέα με πελατειακά και κομματικά κριτήρια και μάλιστα αντίθετα με τον Ν. 4369/2016 που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ έχει ως εξής:

Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρά τις τυμπανοκρουσίες για διαφάνεια – νομιμότητα – αξιοκρατία στο Δημόσιο, συντηρεί και ενισχύει το καταδικασμένο μοντέλο διακυβέρνησης που προάγει την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος. Έτσι η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, με την υπ. αριθμ. 1060/Δ9.341/2016 απόφασή της καθόρισε η ίδια τα κριτήρια για την επιλογή των προϊσταμένων των δύο νέων Διευθύνσεων που συστάθηκαν με τον Ν. 4445/2016 στο Υπουργείο της, καθώς επίσης και των τριών τμημάτων τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας .

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η επιλογή των προϊσταμένων Διευθύνσεων θα γίνει από την ίδια την Υπουργό(!!!) η οποία προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» τα όσα ορίζονται στον Ν. 4369/2016 (που η συγκυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα) για τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων.

Τα όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Εργασίας δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο. Αντίστοιχες είναι οι καταγγελίες της ΠΟΓΕΔΥ (Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) για μετακινήσεις και προαγωγές προϊσταμένων με κομματικά, πελατειακά κριτήρια, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και της ΠΟΕΔΗΝ για καρατομήσεις Διευθυντικών στελεχών σε νοσοκομεία και δήμους.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από τα παραπάνω: 

Καταγγέλλει το πελατειακό – κομματικό κράτος που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο Δημόσιο, με τις ετσιθελικές, αυθαίρετες αποφάσεις της. 
Καλεί την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και την Κυβέρνηση να ανακαλέσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις και να αξιοποιήσουν αξιοκρατικά όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοσίου. 
Τέλος, δηλώνουμε ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση, προασπίζοντας το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και το Δημόσιο συμφέρον. 

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες καταγγελίες έχει προβεί και η Ομοσπονδία των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τις «αλλαγές» που είχε κάνει ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος, όταν μετακινήθηκαν παρά τη θέλησή τους δύο Διευθύντριες Φυλακών και ένας αρχιφύλακας, ενώ ο αρχιφύλακας της Φυλακής Κορίνθου υποβιβάστηκε σε απλό φύλακα.
Share on Google Plus
Από το Blogger.