Μεταφορά διεμφυλικής σε ανδρικές φυλακές επειδή ικανοποιούσε σεξουαλικά τις συγκρατούμενές τηςΜια διεμφυλική που είχε καταδικαστεί για φόνο στην Βρετανία, μεταφέρθηκε στις ανδρικές φυλακές, μετά από αναφορές ότι ερχόταν σε σεξουαλική επαφή με συγκρατούμενές της. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Η Πάρις Γκρην, η οποία έχει γεννηθεί με ανδρικά γεννητικά όργανα και δεν έχει ακόμα προβεί σε αλλαγή φύλου, είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια φυλάκιση για τον βασανισμό και την δολοφονία ενός 46χρονου, μετά από μια διαφωνία για λίγα πατατάκια. Η βρετανική δικαιοσύνη της είχε δώσει την δυνατότητα να εκτίσει την ποινή της σε γυναικείες φυλακές, παρόλο που δεν είχε εγχειριστεί, διότι ταυτίζεται με το γυναικείο φύλο.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, η Γκρην τελικά θα μεταφερθεί σε ανδρικές φυλακές, καθώς υπήρξαν αναφορές ότι ικανοποιούσε σεξουαλικά τις συγκρατούμενές της. Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς η ίδια δεν φέρεται να βίαζε άλλες γυναίκες, ούτε να είχε πέσει η ίδια θύμα βιασμού. Το ζήτημα της μεταφοράς διεμφυλικών σε φυλακές άλλου φύλου από αυτό που ταυτίζονται, είναι αμφιλεγόμενο.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr

Share on Google Plus
Από το Blogger.