Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου


Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, για δεύτερη φορά, ο πρώην υπουργός Aκης Τσοχατζόπουλος, που είναι καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1.

Tο δικαστήριο, χωρίς να ανακοινώσει στην παρούσα συνεδρίαση το σκεπτικό του, εκφώνησε την απόφασή του να μην κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο πρώην υπουργός.

«Σήμερα δεν έχω δικαίωμα, αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου» ήταν η απάντηση του κ. Τσοχατζόπουλου μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 6 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων με πρώτη αυτήν του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Νωρίτερα στην πρότασή της η εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου ζήτησε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτή την αίτηση που υπέβαλε ο πρώην υπουργός, με σκεπτικό της ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής. Όπως ανέφερε η εισαγγελέας, αν ο πρώην υπουργός βγει από την φυλακή υπάρχει ο κίνδυνος «να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον γιο του κ. Τσοχατζόπουλου, λέγοντας: «Αναμφισβήτητα ο γιος του μεγαλώνει χωρίς τον πατέρα του, αλλά με τη μητέρα και τους παππούδες του. Η βλάβη δεν θα είναι υπέρμετρη» τόνισε η εισαγγελέας.

Ο συνήγοροί του (Λεωνίδας Κοτσαλής, Γιάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος) προέταξαν ως βασικό λόγο τα προβλήματα υγείας του. «Ο Τσοχατζόπουλος είναι σε κίνδυνο ζωής από την παράταση της κράτησης. Οι άνθρωποι στο ιατρείο του Κορυδαλλού κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά οι όροι είναι απαράδεκτοι. Κίνδυνος φυγής δεν υπάρχει» είπαν οι δικηγόροι του.

Πηγή: http://www.tovima.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.