Νεκρός στις φυλακές ο "τυφλός σεΐχης"


Ο Όμαρ Άμπντελ Ραχμάν, που ήταν γνωστός ως «ο τυφλός σεΐχης», ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την εμπλοκή του στην επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 1993 και για τον σχεδιασμό ενός ευρύτερου «πολέμου αστικής τρομοκρατίας» στις ΗΠΑ, απεβίωσε σε φυλακή της Βόρειας Καρολίνας, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορικλη, ο 78χρονος Ραχμάν, που έπασχε από διαβήτη και στεφανιαία νόσο, πέθανε από φυσικά αίτια στις 09.40 τοπική ώρα (16.40 ώρα Ελλάδας) στο νοσηλευτικό κέντρο των ομοσπονδιακών φυλακών Μπάτνερ. 

Νωρίτερα σήμερα, ο γιος του Άμαρ γνωστοποίησε ότι η οικογένειά του στην Αίγυπτο ενημερώθηκε τηλεφωνικά από Αμερικανό αξιωματούχο για τον θάνατό του Ραχμάν. «Επικοινωνήσαμε με τις αιγυπτιακές και αμερικανικές αρχές για τον επαναπατρισμό της σορού του» δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Κατά την επίθεση με παγιδευμένο βαν στο υπόγειο πάρκινγκ του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου το 1993 έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα και πάνω από χίλια τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ
Share on Google Plus
Από το Blogger.