Αυτοί είναι οι 34 "καλύτεροι" τρόποι εκτέλεσης καταδικασμένων σε θανατική ποινή σύμφωνα με αμερικανικό κρατικό έγγραφο του 1887


Το πιο μακάβριο έγγραφο στην αμερικάνική ιστορία ήρθε στην δημοσιότητα. Πρόκειται για ένα αμερικανικό κυβερνητικό έγγραφο του 1887.

Αφορά στους 34 καλύτερους τρόπους εκτελέσεων καταδικασμένων σε θάνατο (με τίτλο «The Commission to Investigate and Report the Most Humane and Practical Method of Carrying into Effecte the sentence of Death in Capital Cases»): Οι τρείς ανδρες που έγραψαν το έγγγραφο είναι ο Έλμπριτζ Γκέρι (εγγονός του Έλμπριτζ Γκέρι που υπέγραψε τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και έγινε ο πέμπτος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ), Μάθιου Χέιλ (εγγονός του ήρωα της Αμερικανικής Επανάστασης Νέιθαν Χέιλ) και Άλφρεντ Σάουθγουϊκ (ένας οδοντίατρος). Από αυτούς τους τρεις το 1887 ζητήθηκε να παρουσιάσουν τους τρόπους με τους οποίους η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να εκτελέσει καταδικασμένους σε θάνατο και να προτείνουν τους καλύτερους. Σημειώνεται πως μέχρι τότε ο επίσημος τρόπος εκτέλεσης ήταν ο απαγχονισμός.

Κάνοτνας ισως την πιο “άρρωστη” ‘έρευνα οι τρεις τους κατέγραψαν κάθε μέθοδο που μπορούσαν να φανταστούν- και στη συνέχεια εξέτασαν την καθεμία ξεχωριστά, αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά.

Auto da fe (καύση στην πυρά για αίρεση, όπως έκανε η Ιερά Εξέταση)

Ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου με ρόπαλα

Αποκεφαλισμός

Κανονιοβολισμός (!): Είτε έδεναν το θύμα στην κάννη και...άνοιγαν πυρ, είτε έβαζαν το θύμα μέσα στο κανόνι για να παίξει τον ρόλο του βλήματος.

Βράσιμο (Κάποιες φορές σε νερό, αλλά μπορεί και σε μολύβι, θειάφι κ.α.)

Ο μεσαιωνικός τροχός βασανιστηρίων

Καύση (σε περσικό πρότυπο, με δέσιμο του θύματος σε πλάκα, άνοιγμα τρυπών σε όλο το σώμα και γέμισμά τους με πετρέλαιο. Ακολουθούσε πυρπόληση)

Θάψιμο ζωντανού

Σταύρωση (παραδοσιακά πράγματα)

Αποδεκατισμός (ως στρατιωτική ποινή για στασιαστές)

Διχοτόμηση (κόβεις κάποιον σε δύο κομμάτια)

Διαμελισμός (κόβεις κάποιον σε περισσότερα κομμάτια)

Πνιγμός

Έκθεση σε άγρια ζώα

Γδάρσιμο

Μαστίγωμα μέχρι θανάτου

Στραγγαλισμός με «garrote»

Γκιλοτίνα

Απαγχονισμός

«Hari Kari»: Κοινό λάθος όσον αφορά στην προφορά του «χαρακίρι», που με τη σειρά του είναι ένας λάθος τρόπος να περιγραφεί το seppuku, η ιαπωνική τελετουργική αυτοκτονία. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται το πώς ακριβώς συμπεριελήφθη η τελετουργική αυτοκτονία στη λίστα (εκτός και αν εννοούσαν απλά το άνοιγμα της κοιλιάς του καταδικασμένου)

Παλούκωμα (στα πρότυπα των Οθωμανών)

Iron Maiden! Πρόκειται για το γνωστό όργανο εκτέλεσης/ βασανιστηρίων- τη «θήκη/ σαρκοφάγο» με τα καρφιά στο καπάκι, μέσα στην οποία έκλειναν τον καταδικασμένο, από την οποία πήρε και το όνομά της η εμβληματική βρετανική heavy metal μπάντα.

Peine forte et dure: Τοποθέτηση βαρών στον καταδικασμένο μέχρι να σταματήσει να αναπνέει)

Δηλητηριασμός (πολύ Σωκρατικό, δεν βρίσκετε; )

Χτύπημα σε γουδί (!!!): «Pounding in a mortar»- Βασίζεται σε ένα απόσπασμα της Βίβλου, όπου μάλλον πρόκειται για αναφορά σε σύνθλιψη με μυλόπετρα ή κάτι παρεμφερές

Κατακρήμνιση (ρίξιμο του καταδικασμένου στον γκρεμό)

Πίεση μέχρι θανάτου (σύνθλιψη)

Rack (τραπέζι- τάβλα των βασανιστηρίων, όπου το θύμα τεντωνόταν μέχρι θανάτου, με τις αρθρώσεις του να καταστρέφονται)

«Gauntlet»: Ο καταδικασμένος περπατά ανάμεσα σε δύο σειρές ανδρών που φέρουν ρόπαλα

Πυροβολισμός (απλά πράγματα)

Μαχαίρωμα (επίσης)

Λιθοβολισμός

Στραγγαλισμός

Ασφυξία

Πηγή: www.popularmechanics.com
Share on Google Plus
Από το Blogger.