ΚΥΠΡΟΣ: Απίστευτο φιάσκο με την απόδραση των δυο - Δ/ντρια Φυλακών: Είχε μπει στο αθόρυβο ο συναγερμός! Σε διαθεσιμότητα 3 δεσμοφύλακεςΗ Δ/ντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους "καρφώνει" 3 δεσμοφύλακες
- Κάποιοι είχαν βάλει το σύστημα συναγερμού στο αθόρυβο, ενώ οι 3 επέδειξαν αδράνεια και αμέλεια
- Από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνεται πως δεν κοίταζαν καν τις κάμερες
- Η κα Αριστοτέλους ζητά πειθαρχική-διοικητική και εν συνεχεία και ποινική έρευνα εις βάρος των 3 δεσμοφυλάκων
- Επί μια ώρα οι δύο κατάδικοι περιφερόντουσαν άσκοπα στην νεκρή ζώνη προσπαθώντας να διαφύγουν
- Έξαλλος ο Ιωνάς Νικολάου με τις τραγελαφικές καταστάσεις που σημειώθηκαν χθες
- Ο δραπέτης εξέτιε ποινή φυλάκισης για διάρρηξη κατοικίας
- Στη δημοσιότητα φωτογραφία του Irakli Gurulli, 27 ετών, που απέδρασε από τις Κεντρικές Φυλακές
- Ο δραπέτης εξέτιε ποινή φυλάκισης για διάρρηξη κατοικίας

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας σήμερα το πρωί με τα όσα δήλωσε on air η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους στην εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" του ΡΙΚ για τα χθεσινά ευτράπελα στις Κεντρικές Φυλακές με την απόδραση των δύο Γεωργιανών εγκλείστων του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Σύμφωνα λοιπόν με την κα Άννα Αριστοτέλους επιρρίπτει ευθύνες και καταγγέλλει ευθέως 3 δεσμοφύλακες, για πλήρη αδράνεια και αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώ και οι 3 ήταν επιφορτισμένοι να βρίσκονται στο κέντρο ελέγχου και επίβλεψης των Κεντρικών Φυλακών. Η κα Αριστοτέλους σχετικά με τους 3 δεσμοφύλακες, αναφέρει ότι πρόκειται να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα και διαταχθεί διοικητική - πειθαρχική έρευνα και κατόπιν ενδεχομένως και ποινική έρευνα εις βάρος τους, τόσο για το ότι είχε τεθεί στο αθόρυβο ο συναγερμός των Κεντρικών Φυλακών, όσο και για το ότι από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των Φυλακών προκύπτει ότι και οι 3 δεν φαίνεται να ήλεγχαν τουλάχιστον τις κάμερες, από όπου θα έβλεπαν τις επί 1 ώρα προσπάθειες των κρατουμένων να διαφύγουν. Εντούτοις όμως η κα Αριστοτέλους περιέργως εκ πρώτης δεν θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι παραπάνω ενέργειες των 3 δεσμοφυλάκων να είναι προμελετημένες...

Επιπροσθέτως, η κα Αριστοτέλους αναφέρει πως το εγχείρημα της απόδρασης των 2, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη αργότερα, δεν φαίνεται να ήταν προμελετημένο, καθώς οι κατάδικοι εμφανίζονταν να περιφέρονται επί τουλάχιστον 1 ώρα στην νεκρή ζώνη, προσπαθώντας να βρουν ένα τρόπο να διαφύγουν και αφού είχαν χρησιμοποιήσει κάποια υλικά κι όχι σκάλες προκειμένου να υπερπηδήσουν το τοιχίο από το θέατρο των Κεντρικών Φυλακών περνώντας από εκεί στην νεκρή ζώνη. Η κα. Αριστοτέλους ανέφερε επίσης πως οι δύο δεν φαίνεται να γνώριζαν ότι το σύστημα συναγερμού είχε πάψει να είναι αποτελεσματικό, καθώς ενώ αυτός είχε σημάνει επί 1 ώρα, εντούτοις κάποιος ή κάποιοι τον είχαν βάλει στο ΑΘΟΡΥΒΟ!

Όπως ανέφερε η κα Αριστοτέλους, η νεκρά ζώνη σαρώνεται από laser, ωστόσο με τον συναγερμό να μην ηχεί και τους δεμσοφύλακες να μην κοιτούν για ώρα τις κάμερες, παρά το γεγονός ότι και οι τρεις είχαν βάρδια στο κέντρο ελέγχου, έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο οι 2 να περιφέρονται επί τουλάχιστον 1 ώρα στην νεκρή ζώνη μέχρι που βρήκαν τρόπο να διαφύγουν. Αναφερόμενη στους πυροβολισμούς οι οποίοι κάποια στιγμή ερίφθησαν, το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι αυτό συνέβη αφότου μετά την καταμέτρηση των κρατουμένων διαπιστώθηκε ότι λείπουν οι 2 Γεωργιανοί, οπότε περίπολα εστάλησαν προς ανεύρεσή τους, με κάποιο που τους εντόπισε να εξαπέλυσε τα πυρά. Τέλος, η κα Αριστοτέλους είπε ότι ελπίζει η αμέλεια των 3 να μην επισκιάσει τις άοκνες προσπάθειες των υπολοίπων στελεχών να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ένα εκ των διαφυγόντων κρατουμένων. 

Πηγή:NEWSIT
Share on Google Plus
Από το Blogger.