Χημικός ευνουχισμός σε παιδεραστές κρατουμένους στην Βρετανία


Ηδη έξι φυλακές δίνουν χάπια στους κρατούμενους τα οποία μειώνουν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον για παιδιά αλλά και την επιθετική τους συμπεριφορά. 

Οι καταδικασμένοι για παιδοφιλία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι την θεραπεία που θα ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα του «χημικού ευνουχισμού για παιδόφιλους» έχει ήδη ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σύμφωνα με το νόμο θα επεκταθεί σε όλες τις φυλακές της χώρας. 
Τα φάρμακα σύμφωνα με τους επιστήμονες αλλάζουν τη συμπεριφορά των παιδόφιλων αλλά κυρίως την τάση που έχουν να διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα. 

Περισσότεροι από 90 κρατούμενοι στις φυλακές του Nottinghamshire έχουν υποβληθεί σε θεραπεία χημικού ευνουχισμού με την συγκατάθεσή τους. 

Σύμφωνα με ακαδημαϊκές μελέτες οι παιδόφιλοι που θα κάνουν τη θεραπεία θα μπορούν να ελέγχουν τις ορμές τους μόλις αποαυλακιστούν σε αντίθεση με τους άλλους οι οποίοι θα είναι 8 φορές πιο επικίνδυνοι από πριν. 

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει καταδικασθείς για παιδοφιλία και υποβλήθηκε στη θεραπεία του χημικού ευνουχισμού είχε πει μιλώντας στην «Daily Telegraph: «Πριν τη θεραπεία όταν βρισκόμουν με μια γυναίκα έκανα βρόμικες σκέψεις και είχα πολλές φαντασιώσεις. Με τη θεραπεία είμαι πολύ καλά».

Πηγή: www.protothema.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.