Κρατούμενοι έκαναν σωματική έρευνα σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού

 

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr εστάλη κείμενο με ένα σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Διαβάστε το κείμενο 

Κρατούμενοι έκαναν σωματική έρευνα σε σωφρονιστικό υπάλληλο, Ομερτά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Την Παρασκευή 3/3/2017, τις πρωινές ώρες, στη δ Πτέρυγα της Φυλακής Κορυδαλλού αλλοδαποί κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν διότι δεν επετράπη σε κρατούμενο ένα ελεύθερο επισκεπτήριο, που η διοίκηση της φυλακής του είχε τάξει να κάνει. 

Η διαμαρτυρία εκφράστηκε εκτός του συνηθισμένου υβρεολόγιου και απειλών, με το σπάσιμο θέσεων φύλαξης και εκτεταμένες φθορές και υλικές ζημιές. Αυτό λέγεται στάση κρατουμένων. Ένας από τους αρχιφύλακες της Φυλακής έδωσε εντολή να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι υπαρχιφύλακες της βάρδιας-ευτυχώς κάποιοι εξ αυτών δεν υπάκουσαν-, με αποτέλεσμα οι φύλακες σε αρκετές πτέρυγες να παραμείνουν μόνοι τους, έρμαια ως συνήθως… Αυτό λέγεται παράβαση καθήκοντος. 

Σε μία από τις πτέρυγες οι κρατούμενοι απαίτησαν από τον φύλακα να τους δώσει το κλειδί της πτέρυγας για να ανοίξουν τις πόρτες. Αυτός αρνήθηκε διότι πολύ απλά το κλειδί το είχε πάρει ο Υπαρχιφύλακας (ο οποίος την είχε κοπανήσει από πριν- Αυτό λέγεται εγκατάλειψη θέσης). Οι κρατούμενοι δεν τον πίστεψαν, τον προπηλακισαν, του έκαναν έρευνα για να βρουν το κλειδί. Κλειδί εν τέλει δεν βρήκαν και τον αφησαν. Την ίδια ώρα τα ΜΑΤ ήταν έτοιμα να εισβάλουν για να καταστείλουν την στάση, αλλά τελικά δεν μπήκαν. 

Όλα αυτά είναι πλέον μία καθημερινότητα στη φυλακή Κορυδαλλού και είναι πλέον φυσιολογικά. 

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι ότι για το όλο συμβάν δεν έγινε καμία αναφορά. 

Και αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η ομερτά του Υπουργείου Δικαιοσύνης.... 

Γ.Π.
Φυλακές Κορυδαλλού !!!

Πηγή:BLOKO gr 
Share on Google Plus
Από το Blogger.