Απεργία πείνας κάνουν οι Παλαιστήνιοι κρατούμενοι


Πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, άρχισαν ομαδική απεργία πείνας, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά εδώ και χρόνια. Είχε προηγηθεί το σχετικό κάλεσμα του Μαρουάν Μπαργούτι, αρχηγού της δεύτερης Ιντιφάντα που είναι καταδικασμένος σε ισόβια.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε προς το παρόν, 1.500 κρατούμενοι αρνούνται να δεχθούν τροφή» για να καταγγείλουν τις συνθήκες κράτησής τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμάνι Σαράνεχ, εκπρόσωπος της Ομάδας Φυλακισμένων Παλαιστίνιων, της ΜΚΟ που ασχολείται με το ζήτημα. 

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής διοίκησης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «700 φυλακισμένοι ανακοίνωσαν την Κυριακή την πρόθεσή τους να αρχίσουν απεργία πείνας». 

Τη Δευτέρα, οι Ισραηλινοί έκαναν λόγο για 1.187 απεργούς πείνας. 

Όπως αναφέρει το BBC, στις ισραηλινές φυλακές κρατούνται περίπου 7.000 Παλαιστίνιοι. 

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, «η διοίκηση των φυλακών κατάσχεσε όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στα κελιά των απεργών και άρχισε να μεταφέρει απεργούς κρατουμένους σε άλλες φυλακές». 

Ο Μπαργούτι, αντίπαλος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στους κόλπους της Φάταχ, εξήγησε σε άρθρο του που έστειλε στους Times της Νέας Υόρκης ότι η απεργία έχει στόχο «να βάλει τέλος στις καταχρήσεις» της σωφρονιστικής διοίκησης. 

Πηγή: www.tovima.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Από το Blogger.