Θα συνεχιστεί η εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου


Θα συνεχιστεί η εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Θα εξαιρούνται ανθρωποκτονία και βιασμός.

Η κυβέρνηση μένει πιστή στην πολιτική της αποσυμφόρησης των φυλακών που όμως «δεν είναι σκοπός αλλά το μέσο για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές» επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή επισήμανε ότι «βεβαίως θα συνεχιστεί η εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου» αν κι γίνονται σκέψεις «να επεκταθεί η εξαίρεση στις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών και του βιασμού».

Μάλιστα επισήμανε ότι σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην δημιουργία γυναικείων αγροτικών φυλακών καθώς και σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας μέσα στις φυλακές. Μάλιστα αναφέρθηκε στις συνεχείς καταδίκες της Ελλάδας από την Ε.Ε για τις συνθήκες κράτησης τα προηγούμενα χρόνια

Νωρίτερα ο βουλευτής της Ν.Δ Κ. Καραγκούνης είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την εφαρμογή του νόμου υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις φυλακισμένων που υποπίπτουν εκ νέου στα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκαν.

Ο Στ. Κοντονής – αναφερόμενος στην κριτική– επισήμανε πως ο νόμος Παρασκευόπουλου αφορά «συγκεκριμένες κατηγορίες, ανήλικοι, ανάπηροι, φιλοξενούμενοι αλλοδαποί» τονίζοντας πως «είναι στοιχείο λαϊκισμού να επικαλείστε ένα περιστατικό για να πείτε ότι υπάρχει πρόβλημα με την δημόσια ασφάλεια». Θύμισε μάλιστα ότι «το 2014 είχατε ψηφίσει νόμο δυνάμει του οποίου μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι έμποροι ναρκωτικών με καταδίκες πάνω από10 χρόνια».

‘Όπως τόνισε «παραλάβαμε 11.500 κρατούμενους και τώρα είναι 9.500» διευκρινίζοντας πως «υπάρχουν κρατούμενοι που ανεξάρτητα των επιπλέον διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου εξαιτίας του κώδικα ποινικής δικονομίας». ​

Πηγή:Documentonews gr


Share on Google Plus
Από το Blogger.