Άνθρακας ο θησαυρός... στις φυλακές Διαβατών




Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος

Κανένα σημαντικό εύρημα από την ολονύκτια επιχείρηση της αστυνομίας στο σωφρονιστικό κατάστημα για ναρκωτικά. Η αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 11 χθες βράδυ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με μικτό κλιμάκιο της Ασφάλειας και με τη βοήθεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους στα κελιά των κρατουμένων για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Παρόντες στην επιχείρηση ήταν ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, εισαγγελικός λειτουργός και ο διευθυντής των φυλακών.

Πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση στο σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών για ανεύρεση ναρκωτικών μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα έλαβε γνώση επιστολής «τροφίμου των φυλακών», που εμφάνιζε το σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών ως κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.

Μάλιστα, η ανώνυμη αυτή επιστολή είδε το φως σε γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα και υπαινισσόταν ότι ίσως ο συγγραφέας της να μην είναι κρατούμενος άλλα... σωφρονιστικός υπάλληλος.

Με αφορμή την προηγούμενη επιχείρηση και τη δημοσίευση της ανώνυμης επιστολής, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας τη θλίψη της για ανυπόστατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Θα προτιμούσαμε, αν βεβαίως οι καταγγελίες είναι αληθινές, να είχαν επισημανθεί και υποβληθεί ενυπογράφως από συναδέλφους μας», αναφέρει μεταξύ άλλων με νόημα...

Πηγή: www.efsyn.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.