Με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχαν αποφυλακιστεί οι ληστές του Παλαιού Φαλήρου


Σύμφωνα με τον Πάνο Σόμπολο, είχαν πάνω τους τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους - Όπως προκύπτει, οι δύο συλληφθέντες είναι ένας Αρμένιος και ένας Ρώσος, ενώ ο νεκρός ληστής είναι Μολδαβός - Παραμένει ασύλληπτος ο τέταρτος της συμμορίας - Όλο το χρονικό της ληστείας και της άγριας καταδίωξης που ακολούθησε

Συνεχίζονται από την Αστυνομία οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του τέταρτου εκ των δραστών της κινηματογραφικής ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, που κατέληξε σε τραγωδία, καθώς ο ένας από τους ληστές, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, έχασε τη ζωή του, πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να κατέβει από τον 8ο όροφο, προκειμένου να ξεφύγει.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι δύο συλληφθέντες δεν είναι Γεωργιανοί, όπως αναφέρθηκε αρχικά από την αστυνομία. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, είναι ένας 35χρονος από την Αρμενία και ένας 30χρονος Ρώσος, ενώ ο νεκρός είναι Μολβαβός, ηλικίας 47 ετών.

Από τα στοιχεία που έδωσαν προκύπτει και οι τρεις είναι σεσημασμένοι για ανάλογα αδικήματα. Σύμφωνα μάλιστα με τον βετεράνο του αστυνομικού ρεπορτάζ και πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Πάνο Σόμπολο, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, οι δράστες είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου και, μάλιστα, είχαν τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους επάνω τους!

Τα τρία πιστόλια και το περίστροφο που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων εστάλησαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές πράξεις.

Στην περιοχή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ερευνούν σχολαστικά την πολυκατοικία και τους γύρω χώρους, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό ο τέταρτος ληστής να μην έχει προλάβει να απομακρυνθεί, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το τετράγωνο πριν φύγουν οι τέσσερις δράστες από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου, όπου είχαν διαπράξει την ένοπλη ληστεία.

Με την υπόθεση ασχολείται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας και κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.


Το χρονικό της ληστείας

Όλα ξεκίνησαν στις 10.10 το πρωί στην οδό Μουσών, όταν οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου, όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένοι, και, με την απειλή πιστολιού, επιχείρησαν να τους ληστέψουν. 

Οι δράστες φίμωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν εκείνη την ώρα στο διαμέρισμα και την οικιακή βοηθό και άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν αξίας. Όμως, δεν είχαν υπολογίσει τον γιο της ηλικιωμένης, ο οποίος είχε βάλει κάμερες στο σπίτι της μητέρας του. 

Έτσι, ο άντρας έβλεπε σε realtime τους τέσσερις δράστες να ληστεύουν και να απειλούν τη μητέρα του! Η αστυνομία ειδοποιήθηκε αμέσως και έφτασε πολύ γρήγορα, περικυκλώνοντας την πολυκατοικία. 

Για να διαφύγουν, οι δράστες πήδηξαν από τον 8ο στον 7ο όροφο της πολυκατοικίας και ακολούθησε καταδίωξη μπαλκόνι-μπαλκόνι. Πίσω τους άφησαν τρία πιστόλια, ενώ μαζί τους είχαν πάρει τιμαλφή από το διαμέρισμα. 

Δύο δράστες, προσπαθώντας να διαφύγουν από τα μπαλκόνια διπλανών διαμερισμάτων, εγκλωβίστηκαν τελικά από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν. 

Ο τρίτος, όμως, στην προσπάθεια του να διαφύγει, παραπάτησε, έπεσε στο κενό και σκοτώθηκε. 

Πηγή: www.protothema.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.