Συνάντηση Κοντονή με σωφρονιστικό υπάλληλο που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, συναντήθηκε την Τρίτη με τον σωφρονιστικό υπάλληλο του Ψυχιατρείου Κρατουμένων, που δέχτηκε εμπρηστική επίθεση. 

Ο υπουργός καταδίκασε την επίθεση, εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στον υπάλληλο και επεσήμανε την ετοιμότητα του Υπουργείου για ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση θωράκισης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και έμπρακτης συνδρομής σ’ αυτούς. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα και την πίστη στη νομιμότητα που διακρίνει τους υπαλλήλους των φυλακών. Εξάλλου για τη ζημία που υπέστη ο υπάλληλος θα εξαντληθούν οι δυνατότητες για την πλήρη αποζημίωσή του ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή για την παροχή κάθε υπηρεσιακής διευκόλυνσης σ’ αυτόν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της είναι κοντά τους, αναγνωρίζοντας τη δουλειά τους και προσφέροντάς τους εγγυήσεις και προστασία. Ο αγώνας για φυλακές με ασφάλεια, ανθρωπισμό και διαφάνεια αποτελεί ακλόνητη κυβερνητική επιλογή, η οποία δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού. 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτ. Φυτράκης και η Διευθύντρια του Ψυχιατρείου Κρατουμένων κ. Χ.Κουτσομιχάλη.

Πηγή: http://www.zougla.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.