Βαριές καταγγελίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για τις φυλακές Ανηλίκων στον Αυλώνα


Τεράτια αναστάτωση έχει δημιουργήσει η ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή και προς τα Υπουργεία, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Εσωτερικών ο βουλευτής της Χ.Α. της Β’ Πειραιά Γιάννης Λαγός, με την οποία αφήνει σαφής αιχμές: για τον ρολό του Διευθυντή του Σχολείου των Φυλάκων στον Αυλώνα, για την μεταχείριση κρατουμένων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς και για μια εργολαβία 680.000 ευρώ.


Του Βαγγέλη Μπότσαρη


Ειδικότερα στην ερώτηση που κατέθεσε στην ο κ. Λαγός αφήνει αιχμές σε προσωπικό επίπεδο για τον διευθυντή κ. Δαμιανό, αλλά και για τις αιτήσεις που όπως λέει έχουν κάνει συγκεκριμένοι «τρομοκράτες».

«Μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» γίνονται προσπάθειες ώστε να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για το έτος 2017, να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ώστε να τύχουν των προνομίων των εκπαιδευτικών αδειών. Έχουν κάνει ήδη αίτηση τρομοκράτες και αναρχικά στοιχεία, ανάμεσά τους οι: Τσάκαλος Χρήστος, Τσιρώνης Γρηγόρης, Χατζηδάκης Δημήτρης, Λαδέρης Αθανάσιος, Φάτσης Βασίλειος, Λουκόπουλος Σωτήρης», γράφει ο κ. Λαγός.


Σε ότι αφορά τον Διευθυντή των Φυλάκων σημειώνεται στην ερώτηση: «Ο κ. Δαμιανός, διευθυντής του σχολείου στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα ασκεί θητεία άνω των οκτώ ετών αδιαλείπτως, ενώ επιλέγει ο ίδιος και τους καθηγητές που υπηρετούν στο σχολείο. Φροντίζει μάλιστα, ώστε να είναι πάντα οι ίδιοι εξεταστές που εξετάζουν τους υποψήφιους για τις πανελλήνιες εξετάσεις και κατά έναν επίσης παράδοξο τρόπο, μαθητές με ελάχιστες ή και μηδενικές παρουσίες, τελικά περνούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δικαιολογούν τις εξόδους τους από τις φυλακές παίρνοντας εκπαιδευτικές άδειες ανήλικοι με εγκληματική δράση ακόμη και τρομοκράτες.
Επεμβαίνει επίσης στις πειθαρχικές μεταγωγές των κρατουμένων και τους προωθεί στον Αυλώνα με το πρόσχημα ότι είναι ανήλικοι και μαθητές, ενώ πολλοί έχουν κλείσει ακόμη και το 21° έτος της ηλικίας τους».


Τέλος στην ιδιά ερώτηση υπάρχουν αιχμές για έργο 680.000 ευρώ το οποίο όπως επισημαίνεται: «Επί των ημερών του, επιπλέον, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 680.000€ για την «ενεργειακή αναβάθμιση της φυλακής» από την Περιφέρεια, χωρίς όμως επίσημο αίτημα από την υπηρεσία ή το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ το κτήριο υπάρχει ήδη από το 1960 και δεν επιδέχεται εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.


Επίσης, το έργο έχει ανατεθεί - χωρίς διαγωνισμό - στην κατασκευαστική εταιρεία Κτυπά ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ), στην οποία έχει συγχωνευτεί η Θέμις ΑΕ, γνωστή για οικονομικά σκάνδαλα στο πρόσφατο παρελθόν».

Οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργείων, αν μη τι άλλο, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού το θέμα είναι εξόχως σοβαρό.

Οι αρμόδιες αρχές της ελληνικής πολιτείας οφείλουν να ξεκαθαρίσουν άμεσα την υπόθεση, να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους και να δώσουν απαντήσεις σε αυτά που ρωτάει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 


Η απάντηση του κ. Πέτρου Δαμιανού


Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» ο κ. Πέτρος Δαμιανός, που είναι διευθυντής του σχολείου σημείωσε ότι σε αυτή την ερώτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή αναφέρονται ονομαστικά οι φετινοί κρατούμενοι- υποψήφιοι για Πανελλαδικές Εξετάσεις, πράγμα απαράδεκτο και αναρωτήθηκε πώς διέρρευσαν τα ονόματα.

Σημείωσε επίσης ότι κανένας από τους υποψηφίους αυτούς, δεν είναι κρατούμενος στον Αυλώνα, οπότε καταρρίπτεται εν τη γενέσει ο ισχυρισμός της Χρυσής Αυγής. Σε ερώτηση αν υπήρξε ανακοίνωση-αντίδραση εκ μέρους των υπουργείων που εμπλέκονται ο κ. Δαμιανός είπε ότι την περιμένει και ο ίδιος...

Πηγή: http://www.newsbomb.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.