Συγχαρητήρια Κοντονή στους κρατούμενους που πέτυχαν στις εξετάσεις


Συγχαρητήρια έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής στους μαθητές - κρατούμενους που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

"Η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στους κρατούμενους και η υλοποίηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, με στόχο την ομαλή επανένταξη, αποτελεί πάγια δέσμευση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε άοκνα την προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών κράτησης, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση, στο πλαίσιο άσκησης της αντεγκληματικής πολιτικής", δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης. 

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά περαιτέρω στοιχεία για τους επιτυχόντες και τις σχολές που εισάγονται.

Ωστόσο, από πληροφορίες (8) είναι οι κρατούμενοι επιτυχόντες από τις Φυλακές Γρεβενών, Πάτρας, Κορυδαλλού και Λάρισας, ενώ αίσθηση (στους γνωρίζοντες) αποτελεί το γεγονός ότι κανένας κρατούμενος από τις Φυλακές Αυλώνα δεν πέτυχε και δεν εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Πηγή: www.euro2day.gr , www.ministryofjustice.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.