Σέρρες: Σε καλό κλίμα η συνάντηση για τις φυλακές Νιγρίτας


Επιτυχής έκβαση διαφαίνεται να είχε η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης με τον Δ/ντή του καταστήματος κράτησης Νιγρίτας Παναγιώτη Ραδόπουλο και τον Αρχιφύλακα Γιάννη Δήμου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης είπε πως για όλα τα προβλήματα σε υποδομές έχει δοθεί ή δρομολογηθεί λύση ενώ για το θέμα του προσωπικού θα γίνουν εσωτερικές μετακινήσεις εντός της φυλακής (θα απελευθερωθούν από άλλες εργασίες και θα αναλάβουν τα εξωτερικά θεωρεία οι εξωτερικοί φρουροί) και αναμένεται και ενίσχυση από άλλα καταστήματα κράτησης, ενώ στις προσλήψεις που θα γίνουν το 2018 σίγουρα θα ενισχυθεί με προσωπικό και το κατάστημα φύλαξης Νιγρίτας.
Ο κ. Φυτράκης είπε ακόμη πως η φυλακή της Νιγρίτας υπολειτουργεί σήμερα, διότι λειτουργούν μόνο οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες, και μέριμνα του Υπουργείου είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και γιαυτό έχουν εγκριθεί κονδύλια που απαιτούνται για την διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας του καταστήματος κράτησης.
Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε πριν ένα χρόνο είπε ο κ. Φυτράκης, εντός της φυλακής λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, παιδότοπος και τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως μετά το ψήφισμα που εξέδωσαν στην έκτακτη γενική τους συνέλευση το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, οι υπάλληλοι των φυλακών ζητώντας να διασφαλισθούν οι απαιτούμενες συνθήκες με στοιχειώδη κάλυψη σε προσωπικό αλλά και βασικές υποδομές, ενόψει της λειτουργίας της νέας πτέρυγας στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών , προγραμματίζοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.
Εντός της ημέρας θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της συνάντησης οι υπάλληλοι, και να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους

Πηγή: http://www.ert.gr



Share on Google Plus
Από το Blogger.