Κόντρα Κοντονή - Νέας Δημοκρατίας για το Νόμο Παρασκευόπουλου


Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την πρόθεση του τωρινού Υπουργού να παρατείνει με τροπολογία την ισχύ του Νόμου Παρασκευόπουλου για τις πρόωρες αποφυλακίσεις κρατουμένων. 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ανέφερε ότι:


«O κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενός νόμου που έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα. 

Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης Κυβέρνησης, δηλαδή το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών - πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη - οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών» τονίζεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου, σχετικά με την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.Ακολούθησε απάντηση από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως εξής:

«Όπως συνηθίζει η Νέα Δημοκρατία προτρέχει και ασχημονεί. Έτσι και τώρα: Χωρίς να ξέρει το περιεχόμενο της διάταξης για τη αποσυμφόρηση των φυλακών σπεύδει να υψώσει μηδενιστική ρητορική. Και εδώ η Κυβέρνηση με γνώμονα το κοινό συμφέρον προωθεί εξίσου την ασφάλεια των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μακριά από το ανεύθυνο εμπόριο του φόβου και την παραπλάνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Άλλωστε, την αληθινή αντεγκληματική πολιτική υπηρετούν μέτρα εξανθρωπισμού και εκσυγχρονισμού του ποινικού και σωφρονιστικού συστήματος και όχι ανέξοδες κραυγές για καταστολή χωρίς εγγυήσεις. Η Νέα Δημοκρατία καλό θα ήταν να διδαχθεί από την κυβερνητική πολιτική.»

Πηγή: www.ministryofjustice.gr και www.nd.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.