Οργή για την δολοφονία της Δώρας: "Κωλοκράτος και μπουρδέλο κράτος"


"Κωλοκράτος και μπουρδέλο κράτος" φώναζαν σπαρακτικά η μητέρα και τα αδέλφια της άτυχης Δώρας, την στιγμή που ο φερόμενος ως δολοφόνος οδηγείτο στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Νωρίτερα συγγενείς, φίλοι και συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να λιντζάρουν τον κατηγορούμενο. 

Επίσης, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε προσφάτως αποφυλακιστεί για υποθέσεις ναρκωτικών από τις Φυλακές Χαλκίδας, ενώ φημολογείται ότι είχε κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. 

Όπως αναφέρει το www.protothema.gr 

"Ο άντρας είχε συλληφθεί το 2011 με 37,5 κιλά χασίς και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση - Τελικά στη φυλακή έμεινε μόνο έξι χρόνια χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου του πρώην υπουργού ΔικαιοσύνηςΚαι όμως ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή! Ο 58χρονος είχε συλληφθεί και μάλιστα για δεύτερη φορά στη ζωή του το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του. Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου!

Ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη Σ.Ε. είναι πατέρας ενός παιδιού και ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς είχε φυλακιστεί στο παρελθόν δύο φορές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με αλεξίσφαιρο γιλέκο, βρισκόταν στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όταν είδε την άτυχη Δώρα στο μνήμα του φίλου της, και σκέφτηκε να της αρπάξει την τσάντα που κρατούσε.

Θρασύς, όπως τον περιέγραψαν γνωστοί και γείτονές του, ο 58χρονος σεσημασμένος, θεώρησε εύκολη υπόθεση την επίθεση στην 30χρονη κοπέλα και όρμησε επάνω της αρπάζοντάς της την τσάντα. 

Η Δώρα όμως, κοπέλα που το 'λέγε η καρδιά της, δεν άφηνε την τσάντα της από το χέρι, ταλαιπωρώντας τον 58χρονο άνδρα. Αμέσως εκείνος, με τον σουγιά που είχε στα χέρια του, τις έφερε πολλαπλές μαχαιριές σκοτώνοντας την και αρπάζοντας τελικά την τσάντα. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τον 58χρονο δράστη, πρόκειται για έναν άνθρωπο βίαιο που ζούσε μέσα στην παρανομία και το έγκλημα και ο οποίος έχει κάνει ξανά φυλακή δύο φορές για υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά."


Δήλωση Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή 

Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για το θέμα λέγοντας:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Πηγή: www.protothema.gr & www.ministryofjustice.gr 











Share on Google Plus
Από το Blogger.