Αφγανοί κρατούμενοι ξυλοκόπησαν 2 σωφρονιστικούς υπαλλήλους στην Φυλακή Βόλου


Η επίθεση ξεκίνησε με αφορμή την άρνηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων να τους παρέχουν είδη ρουχισμού.

Επίθεση δέχτηκαν χθες το μεσημέρι (22/12/2017) δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου όταν στο θυρωρείο της Φυλακής δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αφγανούς κρατουμένους, την στιγμή που μοίραζαν ρουχισμό σε άπορους κρατουμένους της Φυλακής. 

Οι αφγανοί κρατούμενοι επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν τους σωφρονιστικούς στο πρόσωπο και στο σώμα. Το βίαιο επισόδειο έληξε με την επέμβαση και άλλων υπαλλήλων της Φυλακής, ενώ αμεσα ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας επόπτης. 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Καρακίτσιος δήλωσε ότι δυστυχώς τέτοιου είδους περιστατικά βίας κατά του προσωπικού, όσο και μεταξύ των κρατουμένων είναι συχνά και τόνισε ότι βαρύτατες ευθύνες για αυτά τα περιστατικά έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει εγκαταλείψει πλήρως τους εργαζομένους μέσα στις Φυλακές στην τύχη τους, δίχως καμία απολύτως πρόβλεψη για προστασία και εξέφρασε φόβους ότι θα συμβούν πολύ χειρότερα, ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής της εγκατάλειψης και αδιαφορίας. 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Share on Google Plus
Από το Blogger.