Νέο Δελτίο Τύπου της ΟΣΥΕ για τις διαμαρτυρίες στην Φυλακή Πάτρας


Νέο Δελτίο Τύπου εξέδωσε πριν από λίγο η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) με αφορμή την ανακοίνωση διαμαρτηρίας των κρατουμένων στη Φυλακή Πάτρας την περασμένη εβδομάδα (βλ. http://www.fylakes.gr/2017/12/blog-post_19.html) .

Με μία ακόμη καυστική ανακοίνωση και με τίτλο «Η μόνη διαφορά μεταξύ βλακείας και ευφυΐας είναι ότι η δεύτερη έχει όρια.» οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι» η ΟΣΥΕ ειρωνεύεται, όχι τους κρατουμένους, αλλά προφανώς τις αποκαλύψεις που προκύπτουν από τα λεγόμενα των κρατουμένων στην Φυλακή της Πάτρας και τον περίεργο ρόλο παραγόντων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 


Το Δελτίο Τύπου αναλυτικά έχει ως εξής:

«Η μόνη διαφορά μεταξύ βλακείας και ευφυΐας είναι ότι η δεύτερη έχει όρια.» 

Το μίσος, αν δεν είναι μια αγάπη που έχει χάσει τον δρόμο της, τότε είναι σίγουρα αποτέλεσμα κακόψυχων, εμμονικών και γενικώς ανθρώπων που διακατέχονται από αρνητικά και ευτελή συναισθήματα. 

Μπήκαμε στον πειρασμό, ενδεχομένως ως μη οφείλαμε, να σχολιάσουμε με αυτό το δελτίο τύπου την διαμαρτυρία των κρατουμένων της φυλακής Πάτρας, η οποία δημοσιεύθηκε σε διάφορες ιστοσελίδες. Ε λοιπόν, είναι απίστευτα αποκαλυπτική μα και σίγουρα αδιέξοδη. Άλλο τόσο σίγουρο επίσης είναι ότι ανήκει στην πρώτη περίπτωση που προαναφέραμε σχετικά με το μίσος.

Το σχόλιό μας έχει να κάνει και με την πολιτική που εφαρμόζεται στις φυλακές από το γνωστό γραφείο. Εν πολλοίς πέρα από τα όποια προβλήματα έχουμε σαν υπηρεσία, έχει να κάνει και με εμάς που μας κατάντησαν να νοιώθουμε ως οιονεί κρατούμενοι.

Ζηλέψαμε ωστόσο από τις αποκαλύψεις της διαμαρτυρίας και θέλουμε να κάνουμε και εμείς μια αποκάλυψη. Λοιπόν, τόσο για την διαμαρτυρία αυτή όσο και για όλα γενικώς τα κακώς κείμενα στον εργασιακό μας χώρο, υπεύθυνη είναι μια μικρή συνδικαλιστική μειοψηφία!!! 

Είναι πασίδηλο, ότι η αποκάλυψη αυτή, δεν έχει να κάνει με εμάς, αλλά με την δικαιολογία που είναι βέβαιο ότι θα επικαλεστεί και αυτή τη φορά το γνωστό γραφείο. 

Δημόσια ή εσωτερικά για αυτούς όπως έχει αποδειχθεί δεν έχει καμία σημασία. Εμείς όπως κάνουμε πάντα έτσι και τώρα θα υπενθυμίσουμε, ότι ταυτιζόμαστε απόλυτα με τη λαϊκή ρήση «έχουν γνώση οι φύλακες». Θα προσθέταμε ακόμη ότι αποδεδειγμένα έχουμε και άποψη και προτάσεις.

Υ.Γ. :
Μην οργίζεσαι με αυτούς που μπορούν να σε βοηθήσουν και δεν το κάνουν, να οργίζεσαι με αυτούς που το κάνουν προκειμένω να νοιώθεις υποχρεωμένος.

Πηγή: www.osye.org.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.