Έκτακτη ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών


Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών καταγγέλλοντας την παρελκυστική τακτική καθησυχασμού εκ μέρους του υπουργείου με σκοπό την εξαπάτηση και τη φθορά του αγώνα τους. Καταγγέλλει επίσης την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του υπουργείου και προαναγγέλλει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών αν μέχρι τις 22 Ιανουαρίου δεν εμφανιστεί κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου, ώστε να απαντήσει επίσημα στα αιτήματα των κρατουμένων για τον σωφρονιστικό κώδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τέλη Οκτωβρίου ξεκίνησε στις φυλακές η πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα.
Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν οι φυλακές:

1) Ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού
2) Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
3) Φυλακές Χανίων
4) Φυλακές Λάρισας
5) Φυλακές Μαλανδρίνου
6) Φυλακές Δομοκού
7) Φυλακές Κέρκυρας
8) Φυλακές Αγ. Στέφανου Πάτρας
9) Φυλακές Τρικάλων

Και σύντομα η κινητοποίηση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες φυλακές.
Ήδη έχουν αποσταλεί πολλά υπομνήματα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με τις υπογραφές χιλιάδων κρατουμένων.

Τις πρώτες μέρες της κινητοποίησης, στις 2/11/2017, εμφανίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ο διευθυντής γενικού συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων Π. Δουλάμης, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματά μας για εξανθρωπισμό των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα. Όπως όμως αποδείχτηκε εκ των υστέρων το υπουργείο εφάρμοσε απέναντι μας μια παρελκυστική τακτική καθησυχασμού για να μας εξαπατήσει και να περάσει από την πίσω πόρτα τα σχέδιά του.

Μέσα από υποσχέσεις μας προσέφεραν το ΤΙΠΟΤΑ και περίμεναν να τους πούμε και «ευχαριστώ».
Η συνέχιση όμως της κινητοποίησης, τους ανάγκασε να οπισθοχωρήσουν και να παγώσουν την ψήφιση του σωφρονιστικού κώδικα.
Τώρα συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν με μια αόριστη παράταση, στην οποία δεν συμβαίνει τίποτα, με σκοπό να μας φθείρουν και να λήξουμε την κινητοποίηση γυρνώντας στα κελιά μας.

Όμως σκοπός μας δεν είναι να παγώσει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας, ούτε να παραμείνει ο παλιός, ΑΛΛΑ να αλλάξει εδώ και τώρα, διεκδικώντας ανθρωπιά και αξιοπρέπεια μέσα στη φυλακή.

Είναι παράδοξο και αντιφατικό, πως οι ίδιοι άνθρωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης, πριν πάρουν την εξουσία, ήταν αυτοί που έριχναν κροκοδείλια δάκρυα και παρίσταναν τους συμπαραστάτες στους αγώνες των φυλακισμένων για τα δικαιώματά μας, ενώ τώρα έχουν κλειστές πόρτες και κατεβασμένα τηλέφωνα, αρνούμενοι να μιλήσουν μαζί μας.

Φαίνεται πως όσοι παίρνουν την εξουσία, ξεχνούν τα πάντα εκτός από το να κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν.

Όμως η ασχήμια του σωφρονιστικού συστήματος δεν αλλάζει κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά.
Είμαστε εδώ, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την χαμένη μας αξιοπρέπεια και το δικαίωμά μας να παραμείνουμε άνθρωποι και όχι αριθμοί κλειδωμένοι σε κελιά.

Περιμένουμε 3 μήνες για μια συνάντηση από το υπουργείο που δεν έγινε ποτέ.

Το ότι μας αγνοούν δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουμε. Κι αυτό θα το κάνουμε να το καταλάβουν.

Αν μέχρι τη Δευτέρα 22 Γενάρη δεν εμφανιστεί κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου, να μας απαντήσει επίσημα στα αιτήματά για τον σωφρονιστικό κώδικα που έχουμε θέσει από τα τέλη Οκτωβρίου του 2017, τότε θα κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας με δράσεις μέσα στη φυλακή και επέκταση της διαμαρτυρίας μας τις νυχτερινές ώρες με όποιο κόστος κι αν υπάρξει.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΝ…ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ.

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού
17/01/2018

Πηγή: http://tetartopress.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.