Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Καταγγελίες απο μέλη του ΔΣ της ΟΣΥΕ

 


Καταγγελίες από τα μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) αποκαλύπτονται με ανακοίνωσή τους σχετικά με νέες τοποθετήσεις Προϊσταμένων στις Φυλακές και σε αντίθεση με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που είχαν κερδίσει σε Διοικητικά Δικαστήρια. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

ΚΑΛΙΟ ΓΛΙΣΤΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΣΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ’ΣΑΙ ΟΡΘΟΣ

Ο κόσμος πήγε διακοπές, τα κόμματα το ίδιο, η Βουλή έκλεισε, μόνο οι διαρρήκτες καραδοκούν και οι εμπρηστές.

Με αυτήν ακριβώς την αντίληψη αντιμετώπισε η γενική Γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής την απόφασή της για εκ νέου τοποθετήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων στις Φυλακές. Κατ’ εντολή της ΔΑΚΕ των φυλακών και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων αμετάκλητες αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων που δικαίωσαν στο σύνολο τους όλους τους συναδέλφους που είχαν προσφύγει σε αυτά,  αποδεικνύουν πως το κράτος είμαστε εμείς.

 

Προφανώς το «ατελές έγκλημα» της κυρίας Νικολάου με τις τότε τοποθετήσεις του 2020  και τις καρατομήσεις στελεχών στις φυλακές, κάποιος έμελλε να το ολοκληρώσει. Έτσι , αυτή την φορά πρόσθεσαν και όσες φυλακές τόλμησαν να μην εκλέξουν πρώτη δύναμη την ΔΑΚΕ στις συνδικαλιστικές εκλογές που ακολούθησαν. 

Τι κι αν είπε όσα είπε ο υπουργός προστασίας του πολίτη κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος στην Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί η προδήλως αντισυνταγματική και εντελώς αντί δημοσιοϋπαλληλική διάταξη του άρθρου 33 του Ν. 4937/22 που εισηγήθηκε στην Βουλή σχετικά με την διαδικασία τοποθετήσεων στελεχών στις φυλακές, και η όποια διάταξη, παρά τις έντονες καταγγελίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, τελικά υπερψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Με βάση τα τότε λεγόμενα του κυρίου Υπουργού στη Βουλή, οι νέες τοποθετήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων από τον κύριο Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, εκτός αν και αυτός έλλειπε σε διακοπές. 

 

Πρόκειται στην κυριολεξία περί μιας απόφασης ρεσάλτου στην λογική, στην ηθική, στην εύρυθμη υπηρεσιακή λειτουργία των καταστημάτων κράτησης και τελικά στην ίδια την δικαιοσύνη.

Οι τοποθετήσεις αυτές μοιάζουν ντε και καλά σαν κάποιοι να αναζητούν τον Νέρωνα του εργασιακού μας χώρου, προκειμένου στα επερχόμενα να αναφωνήσουν καμαρώνοντας «τι καλλιτέχνη χάνει ο κόσμος»! 

 

Μπορεί ιστορικά να μην έχει εξακριβωθεί απόλυτα αν ο Νέρωνας και για ποιο λόγο έκαψε τη Ρώμη,  αυτοί που επιχειρούν τώρα με τις αποφάσεις τους να βάλουν σε περιπέτεια τον εργασιακό μας χώρο, δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λόγο. Όπως στην περίπτωση των επαναλαμβανόμενων γεγονότων του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου. 

 

Να γιατί αντί να καμαρώνουν θα έπρεπε να ντρέπονται:

  • Στο ΑΚΚ Κασσάνδρας ο πλέον αρχαιότερος και εμπειρότατος Διευθυντής, ΠΕ κατηγορίας και με μεταπτυχιακά αντικαταστάθηκε από συνάδελφο ΤΕ κατηγορίας με σαφώς λιγότερα χρόνια προϋπηρεσίας και εμπειρίας.
  • Στην Φυλακή της Πάτρας ο έμπειρος και επιτυχημένος Αρχιφύλακας καρατομήθηκε και υποβιβάστηκε σε φύλακα.
  • Στην Φυλακή της Λάρισας ένας κατά κοινή παραδοχή άξιος και με υπηρεσιακές περγαμηνές Αρχιφύλακας καρατομήθηκε ξανά, παρά το γεγονός ότι είχε κερδίσει δικαστικά την επανατοποθέτησή του. 
  • Στην Φυλακή Κ1 του Κορυδαλλού, Προϊσταμένη του κλάδου ΠΕ,  αντί να μετακινηθεί τουλάχιστον σε όμορο Κατάστημα, υποβιβάστηκε μόνο και μόνο για να τοποθετηθεί προϊσταμένη στη Κ.Α.Υ.Φ.  συνάδελφος ΔΕ κατηγορίας. 
  • Στην Φυλακή της Νιγρίτας Σερρών, έμπειρος και ικανός τμηματάρχης του κλάδου ΠΕ «ξηλώθηκε» με την ίδια τακτική και αντικαταστάθηκε από συνάδελφο κατώτερης κατηγορίας. 
  • Στην Κέρκυρα, ο συνάδελφος Αρχιφύλακας που δικαιώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια και επανατοποθετήθηκε ως προϊστάμενος φύλαξης αντικαταστάθηκε από συνάδελφο με εκκρεμείς πειθαρχικές και ποινικές υποθέσεις. 
  • Στην φυλακή Νεαπόλεως, στην ίδια πάντα λογική αντικατεστάθει ο προϊστάμενος διεύθυνσης, εδώ τουλάχιστον, επανατοποθετήθει ο Αρχιφύλακας που είχες δικαιωθεί από τα Διοικητικά Δικαστήρια. 

Από τους δέκα συνολικά συναδέλφους και συναδέλφισσες που είχαν προσφύγει και είχαν όλοι δικαιωθεί,  οκτώ (8) εξ’ αυτών , παρά τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, «ξηλώθηκαν» για δεύτερη φορά σε δυο χρόνια!     

Καμία λογική και καμία αξιοκρατία. Ακόμα και σε περιπτώσεις ποινικά και πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων. 

 

Είναι εμφανές πλέον πως το επιτελικό κράτος αποτελεί απλά μία καμουφλαρισμένη  απόδοση της έννοιας του κομματικού κράτους. 

Όσον αφορά την πλειοψηφία του ΔΣ της ομοσπονδίας μας, όταν σταματήσουν να καμαρώνουν και να επαίρονται για τα αναίσχυντα  κατορθώματα τους, τότε ίσως τους κάνουμε να καταλάβουν τα μερικώς παραφρασμένα  λόγια του ποιητή: «Δεν έφταιγαν οι ίδιοι, τόσοι ήταν». 

Γιατί δεν είναι απλά δεξιοί, είναι επικίνδυνα αδέξιοι.

Αυτοί καμαρώνουν, εμείς περιμένουμε. 

 

 

Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της ΟΣΥΕ

 

 

 

 

 

Κορυδαλλός 29/7/2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.