Προφυλακίστηκε πανεπιστημιάκος για διπλη δολοφονία


Στις φυλακές οδηγήθηκε 45χρονος πανεπιστημιακός, ο οποίος κατηγορείται για διπλή δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της στη Θεσσαλονίκη με αρσενικό. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών σε συνεδρίασή του ήρε τη διαφωνία που είχε προκύψει μετά την απολογία του 45χρονου μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή, καθώς η πρώτη ήταν υπέρ της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε βάρος του.
Η ιστορία-θρίλερ εξελίσσεται τα τελευταία τριάμισι χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο γυναίκες, μία 35χρονη και η 85χρονη γιαγιά της, έχασαν τις ζωές τους τον Αύγουστο του 2013 με διαφορά λίγων ημερών. Ο θάνατος της 35χρονης είχε κινητοποιήσει τους γονείς της, ειδικά όταν από τις ιστολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό. Στη συνέχεια έγινε εκταφή στη σορό της ηλικιωμένης και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε επίσης ότι είχε δηλητηριαστεί από αρσενικό.
Μετά τη μήνυση των συγγενών των δύο νεκρών η υπόθεση ερευνήθηκε από πταισματοδίκη και από τη δίωξη ανθρωποκτονιών της ασφάλειας. Η ιδιαίτερα δύσκολη νομικά υπόθεση έφτασε ενώπιον του ανακριτή Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενο το 45χρονο σύζυγο της 35χρονης. Το τελευταίο διάστημα κλήθηκε και απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με δολοφονία. Υποστηρίζει πως και ο ίδιος έχει δηλητηριαστεί από αρσενικό και αποδίδει την ύπαρξή του στις παλιές σωληνώσεις του σπιτιού τους. Χρειάστηκε να εκθέσει τις εξηγήσεις του σε τρεις διαφορετικές ημέρες στον ανακριτή, ενώ και για τη γνωμοδότηση εισαγγελέα και ανακριτή χρειάστηκε να περάσουν ακόμη τρεις ημέρες.
Η αστυνομία μετά την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών ανακοίνωσε πως τον συνέλαβε, επειδή εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Από το Blogger.