Το δέμα που “προσγειώθηκε” μέσα στις φυλακές είχε άλλα δέκα… χρόνια φυλακή


ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ


Ένα μαχαίρι, ένα κινητό τηλέφωνο, δύο ναρκωτικά χάπια, 5,3 γραμμάρια χασίς και 0,7 γραμμάρια ηρωίνης «πληρώθηκαν» με 10 χρόνια ποινή κάθειρξης.
Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης είναι ότι το «πακέτο» που περιείχε όλα τα προαναφερόμενα «προσγειώθηκε» στο προαύλιο των φυλακών Αλικαρνασσού, παραγγελία για 39χρονο βαρυποινίτη. Σωφρονιστικοί που ενημερώθηκαν άμεσα από υπάλληλο της εξωτερικής φρουράς πρόλαβαν να αποσπάσουν το δέμα ενώ ετοιμαζόταν να αλλάξει χέρια και να «εξαφανιστεί».
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2017 και είχε προκαλέσει ανησυχία στους κύκλους της φυλακής λόγω ακριβώς της ύπαρξης του μαχαιριού, μήκους 8 εκατοστών. Όπως σχολίαζαν τότε, το μαχαίρι που μπαίνει στη φυλακή με «φούντο»-όπως λένε χαρακτηριστικά στη γλώσσα τους-δεν μπαίνει τυχαία αλλά για να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή.
Το πακέτο εκτοξεύτηκε στον αύλειο χώρο της φυλακής από τη βορειοανατολική πλευρά του σωφρονιστικού καταστήματος, κίνηση που ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τον φύλακα της εξωτερικής φρουράς. Ο τελευταίος πάτησε το μπουτόν του συναγερμού ενώ ενημέρωσε και μέσω ασυρμάτου τους σωφρονιστικούς της βάρδιας.
Το δέμα έσπευσε να πάρει στα χέρια του με αστραπιαίες κινήσεις ένας 39χρονος βαρυποινίτης,  ο οποίος αφού το έκρυψε κάτω από τα ρούχα του, κινήθηκε με χαλαρό βηματισμό προς το ισόγειο του κτηρίου.
Σωφρονιστικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν ενώ επιχειρούσε να περάσει το πακέτο σε 41χρονο συγκρατούμενό του.

Βρήκαν τον  «ταχυδρόμο»

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι η έρευνα οδήγησε στην ταυτότητα του ατόμου που είχε αναλάβει να εκτελέσει την «παραγγελία» και να εκτοξεύσει το δέμα μέσα στις φυλακές. Ο υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο …ταχυδρόμος.
Προέκυψε ότι πρόκειται για 40χρονο από χωριό του Μονοφατσίου.
Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον 39χρονο βαρυποινίτη που παρέλαβε το δέμα και στον 40χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος ωστόσο καταδικάστηκε ερήμην του.
Ο έτερος κρατούμενος αθωώθηκε καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για το δέμα. Όπως είπε, το έβαλε αιφνιδιαστικά στην τσέπη του ο συγκρατούμενός του για να μπερδέψει τους σωφρονιστικούς.
Πηγή: www.patris.gr / Ε. Καρεκλάκη
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.