Το μωρό την έσωσε από τη Φυλακή


Baby sitting… έκαναν σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί, ακόμα και δικηγόροι! Πότε ο ένας, πότε ο άλλος κρατούσαν το νεογέννητο βρέφος νεαρής κρατούμενης εν αναμονή της δίκης της την Πέμπτη, στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, το βρέφος γεννήθηκε πριν από 32 ημέρες στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενη η νεαρή μητέρα από τη Βουλγαρία. Η Βουλγάρα μετήχθη στο Ηράκλειο για το δικαστήριό της και μαζί με αυτήν …μετήχθη και το βρέφος. 

Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου όπου μεταφέρθηκε στην αρχή της εβδομάδας, αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ψάχνουν βραστήρες και γάλα για να εξυπηρετήσουν τη μητέρα και να διασφαλίσουν όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για το νεογέννητο. 

Στην δικαστική αίθουσα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξαφνιάστηκαν από το βρεφικό κλάμα, που ακουγόταν από το βάθος του προθάλαμου στον χώρο όπου οδηγούνται προσωρινά οι κρατούμενοι μέχρι να έρθει η ώρα της δικής τους εκδίκασης. Όταν έφθασε η στιγμή να καθίσει η μητέρα στο εδώλιο, σωφρονιστικοί, αστυνομικοί αλλά και δικηγόροι προσφέρθηκαν να το κρατήσουν αγκαλιά μέχρι να ολοκληρωθεί η πολύωρη διαδικασία.

Η μητέρα μαζί με μία ακόμα Βουλγάρα κάθισαν στο εδώλιο για σωρεία κλοπών πορτοφολιών από τσάντες γυναικών σε καταστήματα του Ηρακλείου. Το «δίδυμο» είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι και τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο. Από τη στιγμή που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, σταμάτησαν οι κλοπές με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία» κατέθεσε μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εκείνες έχουν διαπράξει όλες τις αποδιδόμενες κλοπές. 

Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, όμως αποφάσισε η έφεση της νεαρής μητέρας να έχει αναστέλλουσα δύναμη, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την ύπαρξη του νεογέννητου βρέφους. Ουσιαστικά το δικαστήριο έδωσε στη νεαρή μητέρα την ευκαιρία να συνετιστεί και να μεγαλώσει σωστά το παιδί, αντί αυτό να μεγαλώνει μέσα σε μία φυλακή. 

Στη συγκατηγορούμενή της η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή.

Πηγή: www.cretalive.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.