Βιαστής άλλαξε φύλο και μεταφέρθηκε σε γυναικείες φυλακές


Η 50χρονη τρανς Jessica Winfield είχε περάσει το κατώφλι της φυλακής ως Martin Ponting. 

Ο Martin, πατέρας τριών παιδιών, είχε καταδικαστεί σε ισόβια πριν από 12 χρόνια για βιασμό -συγκεκριμένα, είχε καταδικαστεί για τον βιασμό δύο νεαρών κοριτσιών-, αλλά μετά την αλλαγή φύλου στην οποία υποβλήθηκε μεταφέρθηκε σε γυναικεία φυλακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η Winfield κρατείται στη βρετανική φυλακή Bronzefield και ευελπιστεί εφέτος να αποφυλακιστεί.

Η μεταφορά της προκάλεσε αναταραχή στις γυναικείες φυλακές -μία από τις κρατούμενες απείλησε ότι θα αυτοτραυματιστεί- ενώ ένα από τα θύματα της είπε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Ponting και το κακό που έκανε. Είναι διαβολικό που του επέτρεψαν να κάνει αλλαγή φύλου, διαβολικό που μπορεί να αφεθεί ελεύθερος εφέτος. Μπορεί να άλλαξε σωματικά, αλλά ο εγκέφαλός του παραμένει ίδιος. Μπορείς να αλλάξεις τα γεννητικά όργανα κάποιου αλλά αυτό δεν απομακρύνει το ένστικτο μέσα του που τον έκανε να κάνει τρομακτικά πράγματα σε παιδιά. Νιώθω πως είναι κοροϊδία σε βάρος των ανθρώπων στους οποίους επιτέθηκε. Για μένα και το άλλο θύμα του είναι σαν κλωτσιά στο στόμα».


Το 2007 η Winfield υποστήριζε ότι είχε υποστεί βία στη φυλακή λόγω της σεξουαλικότητάς της.

«Άλλαξα το όνομά μου σε γυναικείο για να αποδείξω στις αρχές και σε όλους πως είμαι πολύ σοβαρή για το φύλο μου και πως δεν νιώθω σωστά ως άνδρας. Νιώθω σαν γυναίκα παγιδευμένη σε ανδρικό σώμα».

Η Winfield είναι η πρώτη τρανς που μεταφέρεται από σωφρονιστικό κατάστημα για άνδρες σε γυναικείες φυλακές.

Οι τρανσέξουαλ τρόφιμοι φυλακών κέρδισαν για πρώτη φορά το δικαίωμα να κάνουν επέμβαση αλλαγής φύλου το 1999 μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη έξι κρατουμένων.

Πηγή: http://tvxs.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.