Της ... μουρλής στον Κορυδαλλό


«Κίνδυνος μαζικής φυγής των "Πυρήνων" από τις φυλακές Κορυδαλλού με επίκληση εκπαιδευτικών λόγων» φέρεται να έχει αναδειχθεί από απόρρητη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και ενημέρωση στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης λίγο χρονικό διάστημα πριν από την αποστολή των δύο δεμάτων-βομβών με αποδέκτες τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Στελέχη των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης έχουν ροή πληροφοριών αλλά και καταγγελιών για «απολύτως ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ασυδοσία στις φυλακές Κορυδαλλού που υποβοηθούν τη δράση των ενόπλων». Προχωρώντας στην εκτίμηση ότι «η παράταση της δράσης των "Πυρήνων", η επίθεση το φθινόπωρο κατά της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, όπως και τα δύο δέματα-βόμβες που αναστάτωσαν την Ευρώπη έχουν αφετηρία τα όσα συμβαίνουν στη φυλακή Κορυδαλλού. Κι εκεί βρίσκεται η αρχή των πάντων».


Εκπαιδευτικές άδειες

Εκείνο λοιπόν που φέρεται να έχει θορυβήσει τις αρχές ασφαλείας είναι ότι, όπως υποστηρίζουν, «υπάρχει ταυτόχρονη προσπάθεια τουλάχιστον 8-10 κατηγορουμένων μελών των "Πυρήνων" είτε να εγγραφούν εκ νέου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με βάση τον νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας για τους αιώνιους φοιτητές ή να εισαχθούν μέσω εξετάσεων σε ανώτατες σχολές. Γι' αυτόν τον λόγο επιδιώκουν μέχρι τον χρόνο των εξετάσεων να μη μεταταχθούν σε άλλες περιφερειακές φυλακές. Κι όλα αυτά προκειμένου να παίρνουν εκπαιδευτικές άδειες, πιθανόν με "βραχιολάκια", και έχοντας, πιθανόν, σχέδιο να διαφύγουν. Εχουμε πληροφορίες ότι κρατούμενοι αντιεξουσιαστές παρακολουθούν φροντιστήριο από διάφορους επισκέπτες για να ανταποκριθούν στις εξετάσεις. Με κύριο στόχο να εισαχθούν σε σχολή ΤΕΙ που περιλαμβάνει αρκετά εργαστήρια. Ετσι ώστε να δικαιολογούν τις εξόδους τους από τις φυλακές. Ομως ύστερα και από τις αποστολές των δεμάτων-βομβών (σ.σ.: την ευθύνη των οποίων πάντως δεν ανέλαβαν έγκλειστα μέλη των "Πυρήνων" αλλά νέοι συνεχιστές της δράσης τους) είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί αν αυτό το ξαφνικό εκπαιδευτικό ενδιαφέρον τόσων κρατούμενων αντιεξουσιαστών μαζί είναι γνήσιο και ειλικρινές». Από την άλλη πλευρά, νομικοί σημειώνουν ότι «οι σχετικές επιλογές των νεαρών κρατουμένων για περαιτέρω εκπαίδευσή τους σε ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα είναι κάτι απολύτως νόμιμο και αποδεκτό για νέους ανθρώπους. Οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές και αβάσιμες, ενώ υπάρχει σκοπιμότητα».


Στις φυλακές Κορυδαλλού

Μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού την Πρωτοχρονιά του 2014, ύστερα από το περιβόητο «ρεβεγιόν» με τους «Πυρήνες» και τις 270 παράτυπες «συναντήσεις» τους, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα και με τα νεότερα δεδομένα υπάρχει πλήρης αδυναμία ελέγχου των κινήσεων, των επαφών τους, της χρήσης κινητών με διαδικτυακές εφαρμογές και πολλών άλλων. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, σχετική ενημέρωση είχε υπάρξει και από εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων σε συνάντηση προ ενός μηνός στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την παρουσία της ηγεσίας του εν λόγω υπουργείου. Σε αυτή τη συνάντηση φέρεται να έγιναν αναφορές για ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών και κινητών στις φυλακές, για επεισόδια κρατουμένων χωρίς οποιαδήποτε τιμωρία, για ανενόχλητες μετακινήσεις κρατουμένων στις πτέρυγες και «ελεύθερα» επισκεπτήρια, για συνεχείς απειλές σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων, κ.λπ. Στη συνέχεια δηλαδή παλαιότερων αιτιάσεων του πρώην υπουργού κ. Γιάννη Πανούση και για παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στις φυλακές. Επιπλέον υπάρχουν επισημάνσεις και καταγγελίες για δεκάδες αναρτήσεις στο Facebook νεαρών κρατουμένων - όχι αντιεξουσιαστών - για χρήση αλκοόλ και παράνομων ουσιών. Τέλος, έχουν δοθεί πληροφορίες για πρωτοβουλία διευθυντικού στελέχους της φυλακής που διοργάνωσε στο γραφείο του γιορτή με την παρουσία και... κρατουμένων.

Πηγή: www.tovima.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.