Νέο κείμενο κρατουμένων γυναικών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.Τη Τετάρτη 1/3/2017, εμείς οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ξεκινήσαμε κινητοποιήσεις για το ζήτημα του προαυλισμού.

Αναλυτικά αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους προχωρήσαμε σε αυτή την κινητοποίηση, στο κείμενο που συνυπογράψαμε 110 κρατούμενες και το οποίο απεστάλη την ίδια μέρα που ξεκίνησε η κινητοποίηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ( τη Τετάρτη 1/3/17) με αριθμό πρωτοκόλλου: 11303/1/3/17

Σήμερα, Πέμπτη 2/3/17 η Υπηρεσία , μας κοινοποίησε πως αποφάσισε ( δεν αναφέρθηκε ότι ''έχουν άνωθεν εντολές'' όπως συνηθίζει ) να προχωρήσει σε υποχρεωτικό κλείσιμο της φυλακής και πως όσες κρατούμενες αρνηθούν, θα γίνει αναφορά για στάση.

Είναι η πρώτη φορά που σε κινητοποίηση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού με άρνηση μεσημεριανού κλεισίματος γίνεται τέτοια κατά μέτωπο επίθεση. Από τη 2η κιόλας ημέρα η Υπηρεσία χρησιμοποιεί τη μέθοδο της μετωπικής επίθεσης προκειμένου να σταματήσει η κινητοποίηση.

Είναι απορίας άξιο πως για ένα τέτοιο ζήτημα και μάλιστα, για μια κινητοποίηση που έχει τη συγκεκριμένη μορφή, γίνεται μια τέτοιου είδους αντεπίθεση. Τη στιγμή μάλιστα που ίδια η υπηρεσία είχε δώσει άλλες υποσχέσεις τις οποίες και παραβίασε.

Δεδομένου ότι υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που μας υποχρεώνουν να μην κάνουμε πίσω και αυτοί γνωρίζουμε πως δεν αφορούν μόνο το ζήτημα του προαυλίου, δηλώνουμε πως συνεχίζουμε τον αγώνα..


Κρατούμενες από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

02/03/2017

Πηγή: http://www.enallaktikos.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.