Κοντονής: Εντός Μαρτίου θα ανακοινωθεί εάν θα παραταθεί η αποσυμφόρηση


Για τα προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης και για την αποσυμφόρηση των φυλακών, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών είπε ότι για την αποφυλάκιση κρατουμένων με μικρές ποινές δεν τίθεται θέμα, καθώς υπάρχουν προβλέψεις από τον ισχύοντα νόμο, ωστόσο για τις υπόλοιπες περιπτώσεις κρατουμένων θα ανακοινωθεί εντός του Μαρτίου εάν θα ενεργοποιηθεί και για την επόμενη χρονιά η υπό όρους απόλυση.

Αναφερθείς στην καθυστέρηση της απονομής Δικαιοσύνης ο υπουργός υπογράμμισε πως πρέπει να δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, η κατάλληλη υποδομή, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο Κιλκίς, όπου υπάρχει πρόβλημα στέγασης των δικαστηρίων με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση των αποφάσεων. Ειδικά για την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης σημείωσε ότι θα υλοποιηθεί ρύθμιση του 1993 που αφορά τη δικαστική αστυνομία. «Με τη σύσταση αυτού του Σώματος, οι δικαστές θα αποκτήσουν ένα αξιόπιστο βοηθητικό προσωπικό στη δημιουργία των αποφάσεων με στόχο την επιτάχυνση» τόνισε.

Σε ερώτηση αν εξετάζεται η αύξηση του ωραρίου των δικαστηρίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απάντησε: «Δεν εξετάζουμε, προς το παρόν, αύξηση του ωραρίου. Σε κάθε περίπτωση, για να προχωρήσει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και με την ένωση εισαγγελέων, ωστόσο η επέκταση ωραρίου δεν είναι στις προτεραιότητές μας. Προέχει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να μη διαχειριζόμαστε τις δικαστικές υποθέσεις με τα εργαλεία της δεκαετίας του ΄60».

Πηγή: www.iefimerida.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.