Αυστηρή προειδοποίηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων


«Η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι συν αυτώ ασυντόνιστοι και επαρμένοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί για ότι περαιτέρω μας συμβεί, εάν ξαναχυθεί αίμα και θρηνήσουμε και πάλι θύματα» αναφέρουν μετά και τη σημερινή επίθεση στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε περίπτωση που θα υπάρξουν και πάλι θύματα σωφρονιστικοί υπάλληλοι ηθικοί αυτουργοί θα είναι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει: «Εάν ξαναχυθεί αίμα και θρηνήσουμε και πάλι θύματα, ηθικοί αυτουργοί θα είναι η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι συν αυτώ ασυντόνιστοι και επαρμένοι και δυστυχώς η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας, έως την στιγμή τουλάχιστον που θα πάρει ξεκάθαρα θέση». 

Αφορμή για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας στάθηκε το γεγονός ότι σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου που υπηρετεί στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού και της συζύγου του που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι τους. 

Η Ομοσπονδία εκφράζει την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή της στον συνάδελφο της και στην οικογένειά του και προσθέτει ότι «ξέρουμε ότι καμία απειλή δεν είναι ικανή να παρεκκλίνει τον Σ.Π. όπως και κάθε έντιμο συνάδελφο μας από την αφοσίωση στο υπηρεσιακό καθήκον». 

Ακόμη, αναφέρει ότι για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές σε γενικές γραμμές έχει τοποθετηθεί η Ομοσπονδία δημόσια με ανακοινώσεις της. 

Όμως, υπογραμμίζει ως προς τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Στα ραντεβού μας με τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες και για όσες φόρες μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί τους η ενημέρωση αυτή ήταν πολύ πιο εξειδικευμένη, λεπτομερής και συμπεριλάμβανε και τα βάσιμα συμπεράσματα μας για το που θα οδηγούσε τελικά η κατάσταση αυτή. 

Κάποιοι αρνούμενοι να πάρουν θέση επί των καταγγελλομένων, αφού θα ήταν σαν να πυροβολούσαν τα πόδια τους, επέλεξαν χαρακτηρίζοντας μας «παράκεντρα» να μας καταγγείλουν ως δήθεν υπεύθυνους παρουσιάζοντάς μας από θύματα, θύτες. 

Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι έδειξαν να εκπλήσσονται για την κατάσταση που παρέλαβαν και τους περιγράψαμε και διαβεβαίωναν ότι θα πάρουν μέτρα. Θέλοντας μάλιστα να δείξουν ότι αυτά που λένε τα εννοούν προανήγγειλαν την συγκρότηση επιτροπής συνεργασίας προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μας αποδείκνυαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους». 

Και καταλήγει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος: «Τελικά απεδείχθη είτε ότι δεν κυβερνούν, είτε κυβερνούν ελέω κομματικών τμηματαρχών. Όπως και να έχει εμείς δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα για ότι περαιτέρω μας συμβεί, πολύ περισσότερο εάν ξαναχυθεί αίμα και θρηνήσουμε και πάλι θύματα, ηθικοί αυτουργοί θα είναι η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι συν αυτώ ασυντόνιστοι και επαρμένοι και δυστυχώς η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας, έως την στιγμή τουλάχιστον που θα πάρει ξεκάθαρα θέση». 

Πηγή:PROTOTHEMA.GR
Share on Google Plus
Από το Blogger.