Και οι κρατούμενοι στη Φυλακή Πάτρας ξεκίνησαν κινητοποιήσεις


Οι κρατούμενοι της Φυλακής Πάτρας ξεκίνησαν και αυτοί κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, αρνούμενοι να εισέλθουν στα κελιά τους το μεσημέρι. Ουσιαστικά πρόκειται για συνέχεια των κινητοποιήσεων των κρατουμένων και σε άλλες φυλακές, όπως στον Κορυδαλλό. 

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι η συνέχιση του Νόμου Παρασκευόπουλου, χωρίς εξαιρέσεις.

"Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αγνοήσει τις Κασσάνδρες που με τον τρόπο τους επιβάλλουν πολιτικές καθώς επίσης να αναγνωρίσει την ωφέλεια του συγκεκριμένου νόμου, αντλώντας πληροφορίες από τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Ζητάμε λοιπόν η διάταξη να παραμείνει ως έχει προς όφελος όλων και να αρθεί η προσωρινότητά του με την ψήφισή του ως νόμου του κράτους. Επίσης ζητάμε την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο θεσμό των αδειών, για καθαρά δημοκρατικούς λόγους, μιας και γνωρίζουμε, νιώθοντας καθημερινά στο πετσί μας, το μέγεθος της αυθαιρεσίας των εν λόγω λειτουργών της δικαιοσύνης.

Το τρίτο κατά σειρά αίτημά μας αφορά την κατάργηση του νόμου της αθροιστικής έκτισης της ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων κράτησης, αλλά και κατά τη διάρκεια της άδειας ή την παραβίασή της".

Πηγή: www.patrasevents.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.