Γκάφα στις φυλακές Κορυδαλλού με λάθος αποφυλάκιση κρατουμένου


Πρωτοφανής υπόθεση με λάθος αποφυλάκιση κρατουμένου από τις φυλακές Κορυδαλλού φέρεται να απασχολεί τις τελευταίες ώρες το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από κακή εκτίμηση στελεχών των φυλακών δόθηκε εντολή αποφυλάκισης σε κρατούμενο επειδή εκτιμήθηκε ότι είχε εκτίσει μέρος μίας ποινής 15 μηνών που του είχε επιβληθεί (δεν την είχε εξαγοράσει). Ωστόσο δεν συνεκτιμήθηκε ότι για τον ίδιο κρατούμενο υπήρχε ήδη ένταλμα προσωρινής κράτησης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε περιοχή της Φθιώτιδας. 

Ωστόσο ενώ αυτή η διπλή καταγραφή και «δέσμευση» ήταν υπόψη των υπευθύνων των φυλακών και καταγεγραμμένη στα ηλεκτρονικά αρχεία τους πιθανόν λόγω αβλεψίας - εξετάζεται πάντως και η περίπτωση σκοπιμότητας- αποφυλάκισαν τον κρατούμενο. Το πρόβλημα φέρεται να έχει μεγεθυνθεί από το γεγονός ότι σε αναζήτηση των αστυνομικών της Φθιώτιδας στην κατοικία που δήλωνε ο αποφυλακισθής, δεν εντοπίσθηκε. 

Ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται ενώ σχετική αναζήτηση ευθυνών φέρεται να έχει αρχίσει από τους επιτελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν ήδη επισκεφθεί το σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: http://www.tovima.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.