Η ζωή στις φυλακές της Βόρειας Κορέας – Βιασμοί, βασανισμοί και αποκεφαλισμοί


Δεν αποτελεί έκπληξη η είδηση πως η ζωή των κρατούμενων στις φυλακές της Βόρειας Κορέας είναι εφιαλτική. Στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες των φυλακών προκαλούν σοκ.

Τις λεπτομέρειες για την φρίκη που βιώνουν όσοι φυλακίζονται στη Βόρεια Κορέα τις έδωσε στην δημοσιότητα μία πρώην φύλακας η οποία πλέον ζει στη Σεούλ και δηλώνει μετανιωμένη για όσα έκανε.

Η φύλακας αυτή μιλώντας στη Βρετανική Daily Mail αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους μάθαιναν να αντιμετωπίζουν τους φυλακισμένους ως... ζώα. «Μας μάθαιναν να μην νιώθουμε λύπη για τους φυλακισμένους. Μας έλεγαν πως είχαν διαπράξει φριχτά εγκλήματα. Πως δεν πρέπει να τους βλέπουμε ως ανθρώπους. Τώρα πια γνωρίζω πως ήταν απλοί άνθρωποι και αισθάνομαι ενοχές».


Σε ένα από τα περιστατικά που περιέγραψε η Μισ Λιμ, δύο αδέλφια προσπάθησαν να δραπετεύσουν και επτά μέλη της οικογένειας τους δολοφονήθηκαν επι τόπου ως αντίποινα. Τα αδέλφια στη συνέχεια σύρθηκαν πίσω στη φυλακή, λιθοβολήθηκαν από τους άλλους φυλακισμένους μετά από εντολή των φυλάκων και στην συνέχεια αποκεφαλίστηκαν.

Αυτό ως... προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Η Μις Λιμ περιέγραψε αρκετά ακόμα φρικιαστικά περιστατικά με βιασμούς από τους φύλακες και βασανισμούς, σημειώνοντας πως το να βρεθείς σε φυλακή της Βόρειας Κορέας ισοδυναμεί με θάνατο.

Πηγή: http://www.koolnews.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.