ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ AΥΛΩΝΑGATE


Κορυφώθηκε στη Βουλή η πολιτική σύγκρουση με αφορμή τις φερόμενες επαφές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, στον απόηχο της αντιπαράθεσης του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, απηύθυνε προς τον κ. Κοντονή την κατηγορία ότι άφησε υπαινιγμούς περί «κενού αληθείας» στην υπόθεση και εξεμάνη «καθώς -όπως είπε- ο κ. Κοντονής επιχείρησε να μας κάνει να παραδεχτούμε ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση με κακούργους της ηρωίνης».

«Μα, είναι δυνατόν, όταν η συντεταγμένη Δικαιοσύνη, όταν δικαστές υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, όπως είναι οι εφέτες που δικάζουν τέτοιες υποθέσεις, δεν κατάφεραν να καλύψουν αυτό το κενό που μας λέτε εσείς της αλήθειας, να το καλύψει ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με μία εισαγγελέα και με έναν ήδη κατάδικο;» απηύθυνε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης το ερώτημα.

Ο κ. Τζαβάρας κάλεσε εξάλλου τον κ. Κοντονή, να απαντήσει γιατί η εισαγγελέας Πειραιώς πήρε την πρωτοβουλία να πάει στις φυλακές Αυλώνα, που είναι εκτός ορίων της αρμοδιότητάς της. «Δεν έχουν οι φυλακές Αυλώνα εισαγγελέα;»διερωτήθηκε.

«Άρα, εδώ τίθεται ένα ζήτημα. Το ζήτημα είναι: Έγινε επιλογή αυτού του εισαγγελέα για να ασχοληθεί; Γιατί, όταν κάποιος πηγαίνει και τον παίρνει από μία περιοχή και τον πηγαίνει σε μία άλλη περιοχή, όπου δεν είναι αρμόδιος, όπου δηλαδή οποιαδήποτε πράξη ή ενέργεια κάνει, δεν έχει το στοιχείο της νομιμότητας τουλάχιστον, από εκεί και πέρα έχουμε και παραβίαση μιας άλλης αρχής, η οποία έχει τεθεί για να προστατεύει τον πολίτη. Αυτή η αρχή είναι η αρχή του φυσικού δικαστή. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να εμπλέκονται κατά αυτόν τον τρόπο δικαστικοί λειτουργοί και μέχρι σήμερα να μην υπάρχει κάποιος που, τουλάχιστον για τα θέματα αυτά, να έχει πει την τελική γνώμη» τόνισε επίσης ο κ. Τζαβάρας.

Δημ. Συμπαράταξη: Οι ευθύνες είναι συλλογικές

«Ήρθατε και μιλήσατε ως συνήγορος του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ήρθατε να πείτε απίστευτα πράγματα. Όχι μόνο επιβεβαιώσατε την συνομιλία, αλλά υιοθετείτε ότι σας είπε ο ίδιος ο κ. Καμμένος, είτε ξέρετε κάτι παραπάνω»σχολίασε την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δικαιολογείτε εξωθεσμικές ενέργειες;» απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας ότι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα της επικοινωνίας του κ. Καμμένου, δείχνει την ωμή πρόθεση παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε επίσης τον Σταύρο Κοντονή να απαντήσει, τι έκανε ο ίδιος προσωπικά για να προστατεύσει τη δικαιοσύνη και να βάλει τέλος στον κατήφορο από τέτοιου είδους αντιθεσμικές παρεμβάσεις. «Οι ευθύνες δεν αφορούν μόνο εσάς. Είναι συλλογικές. Αφορούν και τον κ. Τσίπρα. Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ο πρωθυπουργός την επικινδυνότητα αυτής της κατάστασης; Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στην κυβέρνησή σας, αλλά αυτό που αφορά εμάς είναι η χώρα. Δεν θα αφήσουμε να βάλετε τη χώρα σε κίνδυνο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

ΚΚΕ: Τα ναρκωτικά, αποτελούν τα παιδιά του καπιταλιστικού συστήματος

«Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο, τα ναρκωτικά, αποτελούν τα παιδιά και όχι τα αποπαίδια του καπιταλιστικού συστήματος. Ενός συστήματος το οποίο σαπίζει και ξερνάει τη μπόχα του. Για αυτό άλλωστε και στις πιο ακραίες τους μορφές, στης χούντας το αλισβερίσι, λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει»σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ποτάμι: Ο πολίτης θα αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς

Την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε υπόθεση συνομιλίας με ισοβίτη, κατήγγειλε, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Θα ξεκινήσω από το θέμα της εμπλοκής του υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη, του κ. Καμμένου, σε μία υπόθεση συνομιλίας με κάποιον ισοβίτη για υπόθεση ναρκωτικών. Δεν ξέρω τι είπαν. Είναι όμως φυσιολογικό, ένας υπουργός Άμυνας να σηκώνει το τηλέφωνο και να συνομιλεί με έναν καταδικασμένο σε ισόβια για υπόθεση ναρκωτικών; Θεωρείτε ότι αυτό είναι ό,τι κάνει κάθε πολίτης ή ακούγοντάς το αυτό ο κάθε πολίτης θα αρχίσει να χάνει την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς;», είπε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

ΣΥΡΙΖΑ: Γίνεται επιλεκτική χρήση πληροφοριών

«Τολμήσατε κάποιοι να μιλήσετε για αντιθεσμική συμπεριφορά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ευτελισμός της δημόσιας σφαίρας και του ιερού αυτού χώρου του Κοινοβουλίου, από το να συζητούμε επί τη βάσει μιας υποκλαπείσας συνομιλίας, η οποία έτυχε να δημοσιευθεί σε ένα έντυπο» ανέφερε, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Γίνεται επιλεκτική χρήση πληροφοριών. Δηλαδή για τους επτά μάρτυρες που είναι νεκροί, ουδείς ασχολήθηκε! Για κάποια συνέντευξη που έδωσε ο ισοβίτης, κανένα σχόλιο! Για κάποιες παρατυπίες του κανονισμού των φυλακών, χαμός! Για 2,1 τόνους ηρωίνης, τίποτα; Με επιχειρηματικά συμφέροντα θα συντασσόμαστε ή με τις προσπάθειες της δικαιοσύνης να διερευνήσει μια υπόθεση και της οικονομικής αστυνομίας να διενεργήσει οικονομικούς ελέγχους;» είπε η κ. Βάκη.

Πηγή: http://newpost.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.