Μείωση των ποινών για το πάρτυ στις Φυλακές Κορυδαλλού


Με μισθούς 6 μηνών τιμωρούνται τελικά οι δυο διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού για τα πάρτι – πρωτοχρονιάτικο αλλά και άλλα- μεταξύ του Χριστόδουλου Ξηρού και κρατουμένων που κατηγορούνται για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν οι διευθυντές των φυλακών Ιωάννης Ανέστης και Μαρία Στέφη (η δεύτερη αντικατέστησε τον πρώτο και είναι εν ενεργεία διεθύντρια στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού) ζητώντας την ακύρωση της ποινής τους, με δύο αποφάσεις του μείωσε την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού ενός υπηρεσιακού βαθμού που τους είχε επιβληθεί, σε πρόστιμο 6 μισθών. Για το ίδιο πειθαρχικό αδίκημα τιμωρήθηκαν 8 αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες, κ.λπ. με ποινή στέρησης αποδοχών 4 μηνών, ενώ άλλοι τόσοι απηλλάγησαν.

Η υπόθεση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, όταν δεν επέστρεψε από 7 ήμερη άδεια, αφορούσε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι το 2013 του πολυισοβίτη με τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στην Ε΄ πτέρυγα του Κορυδαλλού. Στις αποφάσεις του Συμβούλιου της Επικρατείας αναφέρονται και λεπτομέρειες για τις επαφές του βαρυποινίτη για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού με τους κρατουμένους για τους "Πυρήνες".

Για τρία ολόκληρα χρόνια (Νοέμβριος 2011 - Δεκέμβριος 2013) ήταν «σύνηθες το φαινόμενο των πολυάριθμων μετακινήσεων» του Χριστόδουλου Ξηρού προς την πτέρυγα των Πυρήνων της Φωτιάς, αναφέρεται στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Συγκεκριμένα από τον έλεγχο των 16 βιβλίων εισόδου-εξόδου της Α΄ και Ε΄ πτέρυγας πρόεκυψε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός την πρώτη φορά που επισκέφθηκε την Α΄ πτέρυγα ήταν την 5η Νοεμβρίου 2011 και παρέμεινε εκεί δύο ώρες. Υπήρξαν και μέρες επισκέπτονταν την εν λόγω πτέρυγα, ακόμη και δύο φορές την ημέρα. Οι επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα των Πυρήνων, επιβεβαιώθηκε και από τις καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Πηγή: www.kathimerini.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.