"Είναι ο νταραβεριτζής των φυλακών ο Καμένος ;"


«Καυτά» ερωτήματα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης θέτει η ΝΔ για την υπόθεση των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα ανεπίτρεπτο, πρωτοφανές ζήτημα, το οποίο η ΝΔ φέρνει στη Βουλή, προκειμένου ο κ. Κοντονής να δώσει απαντήσεις.

Ο ίδιος σημείωσε ότι παραξενεύεται πολύ που ο κ. Κοντονής στην απάντησή του περιορίζεται να κατηγορήσει τη ΝΔ για ταύτιση με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Όπως είπε, η ΝΔ δεν παίρνει θέση για την ουσία της υπόθεσης, και δεν ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά ρωτά αν γνώριζε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πώς είναι δυνατόν ο αναρμόδιος υπουργός Αμυνας ή οποιοσδήποτε άλλος υπουργός να χτυπά τηλέφωνα και να μιλά με τον ισοβίτη, κατά παρέκκλιση κάθε διαδικασίας.

«Μαθαίνουμε ότι υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε χλιαρή την αντίδραση του πολιτικού κόσμου για την υπόθεση, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι αντιδράσεις θα είναι πολύ πιο σφοδρές «όταν θα αρχίσουμε να λαμβάνουμε απαντήσεις».

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε: «Ίσως προκύψουν και άλλα στοιχεία. Μαθαίνουμε για ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών Καμμένου – Γιαννουσάκη. Θα τα δούμε και θα λάβουμε τις ανάλογες πρωτοβουλίες».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ανέφερε: «Το όπλο που έχει η αντιπολίτευση είναι η άσκηση πρότασης μομφής κατά μέλους της κυβέρνησης, αλλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης η πρόταση μομφής μπορεί να καταλήξει σε συσπείρωση του κόμματος. Οπότε θα το εξετάσουμε».

Σε ερώτηση εάν η ΝΔ θα ζητήσει παραίτηση Καμμένου, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Η παραίτηση είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός όπως αντιλαμβάνεται την άσκηση των καθηκόντων του και εναπόκειται και στον πρωθυπουργό, επειδή έχει προκύψει μείζον θεσμικό και πολιτικό ζήτημα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι «η υπόθεση αποτελεί απαράδεκτο πλήγμα στο κύρος των θεσμών για το οποίο ο υπουργός δεν δίνει δεκάρα» και πρόσθεσε: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις». 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.