Κατέρρευσε ο φύλακάς τους κι αντί να αποδράσουν τον έσωσαν


Έξι κρατούμενοι στο Polk County της Φλόριντα έκαναν μια ηρωική πράξη που δεν συνηθίζεται.

"Θα μπορούσαν να έχουν κλέψει το όπλο. Να πάρουν το βαν και να φύγουν. Αντιθέτως έμειναν εκεί και έσωσαν τον φρουρό τους", ανέφερε ο τοπικός Σερίφης, Johnny Moats. "Ήταν εκεί έξω μόνοι, έξι άνδρες με έναν αστυνομικό και τριγύρω δεν υπήρχε κανείς".

Οι έξι άνδρες έκαναν κοινωφελείς εργασίες σε νεκροταφείο, όταν ο φύλακας τους κατέρρευσε εξ αιτίας του ακραίου καύσωνα που καταγράφεται στην περιοχή. Οι έγκλειστοι πληρώνονται από την πόλη για να κουρεύουν το γρασίδι σε διάφορα σημεία και την ώρα που κατέρρευσε ο επιτηρητής τους, εκείνοι εργάζονταν εντός του νεκροταφείου. Και οι έξι κατηγορούνται για μικροκλοπές.



Οι κρατούμενοι έκαναν μαλάξεις στον φύλακα, καθώς εκείνος δεν ανέπνεε και κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες οι οποίες έφτασαν στο σημείο άμεσα και εγκαίρως. Ένας από αυτούς, ο Greg Williams, τόνισε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως ήξεραν ότι έπρατταν ορθά από την πρώτη στιγμή.



"Όταν έγινε αυτό δεν είχε σημασία ποιος ήταν ο φυλακισμένος και ποιος όχι. Ήταν μονάχα ένας άνδρας λιπόθυμος κι εμείς έπρεπε να τον βοηθήσουμε". Τόσο απλά.

Η οικογένεια του φύλακα που ζήτησε να μην κατονομαστεί από τα media, προσέφερε ένα γεύμα στους έξι ανθρώπους που έσωσαν τη ζωή του, ενώ το τοπικό αστυνομικό τμήμα που τους επιτηρεί ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες τους ευχαριστώντας τους για την προσφορά και την αυταπάρνηση τους.

Πηγή: http://news247.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.