Αργεντινή: Έβαζαν ναρκωτικά στις φυλακές με ...περιστέρι


Εφοδιασμένο με μια μικροσκοπική σάκα στην πλάτη, μετέφερε ναρκωτικά σε μια φυλακή της Αργεντινής έως και 15 φορές την ημέρα. Αλλά χθες Παρασκευή, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε αυτόν τον διακινητή ναρκωτικών, που δεν ήταν σαν τους άλλους: Hταν ένα περιστέρι.

Μαριχουάνα, φάρμακα, ένα στικάκι USB: αυτά μετέφερε στον μικροσκοπικό σάκο του το «ναρκοπεριστέρι» (narcopaloma), όπως το βάφτισε ο αργεντίνικος Τύπος, το οποίο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τελευταία του πτήση την Τετάρτη.

Το πουλί, που είχε εκπαιδευτεί από διακινητές ναρκωτικών, έπεσε νεκρό από σφαίρες αστυνομικών καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί σε μια φυλακή στη Σάντα Ρόσα, στην επαρχία Πάμπα της κεντρικής Αργεντινής.

Η φωτογραφία του νεκρού περιστεριού με τον μικροσκοπικό σάκο από λευκό ύφασμα ακόμα στην πλάτη πολύ γρήγορα έγινε θέμα αναρίθμητων αναρτήσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων (SPF) της Αργεντινής, η οποία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση, ανακάλυψε ότι περιστέρια εκπαιδεύονται για να κάνουν ακόμα και 15 πτήσεις κάθε μέρα.

Πηγή: http://www.documentonews.gr/
Share on Google Plus
Από το Blogger.