Κοντονής: Παραλάβαμε φυλακές κολαστήρια


«Παραλάβαμε φυλακές κολαστήρια που οφειλόταν κυρίως στην υπερπληθώρα κρατουμένων γι αυτό υπήρχαν άλλωστε και οι καταδίκες που υπήρχαν κατά της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο». Αυτό υποστήριξε στην αρμόδια Επιτροπή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σημείωσε ότι με το νόμο Παρασκευόπουλου βελτιώθηκαν κατά πολύ τα πράγματα και θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο με τις νομοθετικές τροποποιήσεις που θα γίνουν στον Ποινικό Κώδικα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Είπε πως ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου είχε ένα και μόνο στόχο να αποσυμφορήσει τις φυλακές.

«Οι φυλακές που παραλάβαμε ήταν κολαστήρια λόγω της υπερσυγκέντρωσης που υπήρχε. Το πρόβλημα αυτό με το νόμο Παρασκευόπουλου αντιμετωπίζεται και η παράταση αυτή του νόμου μαζί με τις τροποποιήσεις του ΠΚ και του ΚΠΔ θα προκαλέσει θεαματική βελτίωση στις συνθήκες κράτησης των φυλακών», είπε ακόμα.
Δεν χρειάζεται άλλος νόμος

Και συνέχισε: «Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι και η τελευταία φορά που χρειάζεται να δοθεί παράταση ισχύος στο νόμο Παρασκευόπουλου, και δεν θα υπάρχει ανάγκη να υπάρχει ένας νόμος περί αποσυμφόρησης των φυλακών».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως ο νόμος Παρασκευόπουλου δεν επηρεάζει, ούτε τροποποιεί τις άλλες σχετικές ποινικές διατάξεις, όπως αναφέρουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πηγή: http://www.newsit.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.