Κόντρα Υπουργείου Δικαιοσύνης με Νέα Δημοκρατία για τις Φυλακές Νιγρίτας


Νέα κόντρα μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή την πολύπαθη Φυλακή Νιγρίτας. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιωτόπουλου στις Φυλακές, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του προσωπικού και τόνισε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στα συστήματα ασφαλείας και να στη συνέχεια να υπάρξει μέριμνα για την επιμόρφωση των κρατουμένων. Είναι αναγκαίο, επισήμανε, να επιτευχθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις ανθρώπινες συνθήκες των φυλακών αλλά και της ασφάλειάς τους. 

Με μία ειρωνική ανακοίνωση απάντησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης: 

Με μια ειρωνική ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης "επιτίθεται" στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως... επιτέλους ανακάλυψε ότι υπάρχουν φυλακές στην Νιγρίτα. 

Παράλληλα τονίζει ότι η κατάσταση στις φυλακές έχει βελτιωθεί και πως έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων. 

«Επιτέλους η Νέα Δημοκρατία ανακάλυψε τις φυλακές, με την επίσκεψη του αρμόδιου τομεάρχη στις φυλακές Νιγρίτας (Σερρών)» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 

Αναφέρει ότι… καταλαβαίνει την απόγνωση και το όψιμο ενδιαφέρον της ΝΔ, καθώς «βλέπει η χώρα να προοδεύει και σ’ αυτό τον τομέα και να βγαίνει από τη μιζέρια», αλλά και «οι εργαζόμενοι της φυλακής ξέρουν ότι τα αιτήματά τους έχουν ακουστεί και ικανοποιηθεί με τις κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης». 

Η φυλακή Νιγρίτας υπολειτουργούσε εδώ και επτά χρόνια, καθώς μόνο οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες ήταν ανοικτές, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ όπως σημειώνει, «την ίδια ώρα κρατούμενοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα και η χώρα μας ήταν διαρκώς υπόλογη στα διεθνή δικαστήρια». 

Όμως, επισημαίνει, «εδώ και ένα χρόνο, με μεθοδικές ενέργειες της κυβέρνησης, με νομοθετικές παρεμβάσεις, με τη σωστή διαχείριση των πόρων και του προσωπικού, είναι πια δυνατό να ανοίξει μια ακόμα πτέρυγα με 120 επιπλέον θέσεις κράτησης». 

Ακόμη, σημειώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «οι βελτιώσεις στις υποδομές ολοκληρώνονται και το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό φύλαξης εξασφαλίστηκε και είναι ήδη στη θέση του (αύξηση κατά 20%)», ενώ «προχωράει και η διαδικασία για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ακόμα 33 υπαλλήλων φύλαξης». 

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης «καλεί τη Νέα Δημοκρατία σε λίγες μέρες στη Νιγρίτα, για να δει τις φυλακές να βγαίνουν από την εγκατάλειψη, και ελπίζουμε να προσέλθει». 

Όλα αυτά βέβαια την ίδια στιγμή που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για το άνοιγμα της νέας πτέρυγας, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό και την στιγμή που τους οφείλονται εκατοντάδες ρεπό. Για αυτούς τους λόγους η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Νιγρίτας Σερρρών έχει εξαγγείλει και βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πηγή: www.newsit.gr 

Share on Google Plus
Από το Blogger.