Επίσκεψη ΟΣΥΕ στην Φυλακή της Νιγρίτας Σερρών


Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών πραγματοποίησε την Τρίτη 10/10/2017 κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).

Αφορμή στάθηκε το άνοιγμα της νέας πτέρυγας της Φυλακής, για την οποία υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση Υπαλλήλων Κ.Κ Νιγρίτας Σερρών βρίσκεται εδώ και καιρό σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ TV ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σπύρος Καρακίτσιος κατήγγειλε για μία ακόμη φορά το άνοιγμα της νέας πτέρυγας ως εξαιρετικά επικίνδυνο και λανθασμένο, δεδομένου όπως είπε, ότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες των  πτερύγων, πόσο δε μάλλον για την λειτουργία της 4ης πτέρυγας. Ο κ. Καρακίτσιος κατήγγειλε ότι στο προσωπικό οφείλονται ήδη 1500 ρεπό και πάνω από 600 ημέρες άδειας περασμένων ετών.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι μόλις 36 φύλακες θα αντιστοιχούν για περισότερους από 480 κρατουμένους και ότι υπάρχουν σοβαρότατα τεχνικά προβλήματα, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο κ. Καρακίτσιος υπενθύμισε ότι η ίδια τακτική της "επιτακτικής και αυταρχικής", όπως είπε, απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης ακολουθείτε και στις νέες Φυλακές Χανίων και επανέλαβε ότι πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο λάθος ενδεικτικό της προχειρότητας με την ελλοχέουν πολλοί κίνδυνοι.

Τέλος, ο κ. Καρακίτσιος είπε ότι επισκέφτηκε όλους τους χώρους της Φυλακής, όπως την νέα πτέρυγα που ήδη λειτουργεί με τα μισά κελιά σε λειτουργία, τα οποία όπως είπε υπολειτουργούν με πολλά τεχνικά προβλήματα. 

Πηγή: www.diktyotv.gr 
Share on Google Plus
Από το Blogger.