Φυλακές Νιγρίτας: τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων των υπαλλήλων


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων στις φυλακές Νιγρίτας για τρίτη εβδομάδα με στάσεις εργασίας Τρίτη και Πέμπτη από τις 9 έως τις 11.30 το πρωί με κυρίαρχο αίτημα την επαρκή διασφάλιση προσωπικού ενόψει λειτουργίας της νέας πτέρυγας, που αυτή τη στιγμή άρχισε μερικώς να λειτουργεί με μετακίνηση κρατουμένων από άλλα κελιά της ίδιας φυλακής.

Την ίδια ώρα προχωρούν και ολοκληρώνονται οι εργασίες έργων υποδομής για την ασφάλεια και βελτίωση των συνθηκών.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών το μέλος του τοπικού Σωματείου των υπαλλήλων της Φυλακής και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Καρασαβίδης, είπε πως επισκέφθηκε προ ημερών τη φυλακή Υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Δικαιοσύνης όπου τον ενημέρωσαν και για τις ελλείψεις προσωπικού σημειώνοντας, πως αυτή την ώρα κρατούνται 380 άτομα και το προσωπικό δεν ξεπερνά τα 39 άτομα. Ο κ. Καρασαβίδης επανέλαβε πως πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού ενόψει λειτουργίας και της νέα πτέρυγας, με επιπλέον 12 άτομα , ενώ μέχρι τώρα έχουν έρθει μόνο τρεις νέοι υπάλληλοι. 

Την ίδια ώρα είπε και κατέκρινε πως δεν επετράπη σε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος να μπουν εντός των χώρων φύλαξης, διευκρινίζοντας πως ισχύουν όσα καταγγέλλονται σε πρόσφατη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τις συνθήκες στις Φυλακές Νιγρίτας, ξεκαθαρίζοντας όμως πως στο θέμα των ναρκωτικών σαφώς είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση από άλλα καταστήματα φύλαξης. 

Πηγή: ΕΡΤ
Share on Google Plus
Από το Blogger.