Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στις φυλακές Κορυδαλλού αναζητούν τους ηθικούς αυτουργούς



Άλλο ένα έγκλημα που σχετίζεται με τις φυλακές. 

Στα χέρια της αστυνομίας ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε τον ποινικολόγο - Είχε βγει με άδεια το Σεπτέμβριο από τις φυλακές Κασσάνδρας, παραβίασε τους όρους και σκότωσε τον άτυχο δικηγόρο 

Βγήκε με άδεια το Σεπτέμβριο από τις φυλακές Κασσάνδρας, παραβίασε τους όρους και σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. 

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο μετά τη σύλληψη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 32χρονου Αλβανού στην Πάτρα λίγες ώρες πριν δραπετεύσει με καράβι για την πατρίδα του ή την Ιταλία. 

Ο δολοφόνος του 52χρονου ποινικολόγου, εξέτιε ποινή στις φυλακές Κασσάνδρας για ναρκωτικά, κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Πήρε άδεια τον Σεπτέμβριο, δεν επέστρεψε -καθώς ναυλώθηκε από την αλβανική μαφία- έκλεισε ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο για να τον εκβιάσει για μια μεγάλη υπόθεση που χειρίζεται το γραφείο του και τελικά τον σκότωσε με μια σφαίρα στο στήθος. Στις 12 Οκτωβρίου, μαζί με ένα ακόμη άτομο που αναζητείται και οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητά του, ανέβηκαν τα σκαλοπάτια του νεοκλασικού της οδού Ασκληπιού όπου διατηρούσε το γραφείο του ο 52χρονος. Χωρίς να έχει καλυμμένο το πρόσωπό του ο δολοφόνος και χωρίς να φορά γάντια, άφησε πίσω του πληθώρα στοιχείων τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι αστυνομικοί για να φθάσουν στα ίχνη του και το περασμένο Σάββατο να τον εντοπίσουν σε ένα προάστιο της Πάτρας και να του περάσουν χειροπέδες. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να «δέσουν» και τους ηθικούς αυτουργούς και θεωρούν δεδομένο ότι αυτοί βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές του Κορυδαλλού. 

Για το λόγο αυτό, πραγματοποίησαν πέντε προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, βρίσκονται τρεις φερόμενοι ως μεσάζοντες, μεταξύ φυσικών και ηθικών αυτουργών, και οι δύο εξ αυτών φέρονται να είναι άνθρωποι της αλβανικής μαφίας, οι οποίοι έδωσαν την εντολή στους δράστες να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν το δικηγόρο, όχι όμως να τον σκοτώσουν. Όμως, ένα λάθος, είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 52χρονου.

Επίσης, το Σάββατο, πραγματοποιήθηκαν και τρεις προσαγωγές ενός Έλληνα και δύο Αλβανών, ενώ την τελευταία εβδομάδα περισσότερα από δέκα άτομα ανέβηκαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να εξεταστούν και να δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Σήμερα αναμένεται η Αστυνομία να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να παρουσιάσει λεπτομέρειες.

www.protothema.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.