"Βόμβα" Παρασκευόπουλου: Να καταργηθεί ο Νόμος μου για τις αποφυλακίσεις - Σκληρή απάντηση από ΝΔ


Στροφή 180 μοιρών από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης

Αίσθηση και πολλά σχόλια έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου αναφορικά με το νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βασικός εμπνευστή των διατάξεων που οδήγησαν σε πρόωρη αποφυλάκιση δεκάδες ποινικούς κρατούμενους, εμφανίστηκε ουσιαστικά μετανιωμένος για το νόμο.

Όπως υποστήριξε, ο νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

«Θα σας φανεί περίεργο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος -κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα- αλλά ένας έκτακτος νόμος ο οποίος οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός προκαλώντας αίσθηση.

«Πρέπει να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, έναν λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε ανάγκη από αυτόν τον νόμο. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβεί τώρα προσεχώς, ότι φτάσαμε στο σημείο να καταργήσουμε την αποσυμφορητική διαδικασία για έναν λόγο. Το σωστό είναι να έχουμε λογικούς χρόνους διάρκειας της ποινής πάγια, να είναι αυτοί που ταιριάζουν αναλογικά στο βάρος του εγκλήματος που τελέστηκε και βέβαια να έχουν κι ένα περιθώριο, εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με ισόβια, επανένταξης. Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί παγίως και θα ρυθμιστεί μέσω του Ποινικού Κώδικα και του Σωφρονιστικού Κώδικα. Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές , πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων, ενώ υπάρχουν ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα».

Στη διευκρινιστική ερώτηση της δημοσιογράφου αν τελικά ο νόμος Παρασκευόπουλου πρέπει να καταργηθεί, απάντησε: «Ασφαλώς!».



Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατά του Νίκου Παρασκευόπουλου, με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης για κατάργηση του νόμου που αφορά την αποσυμφόρηση των φυλακών. 


Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: 

«Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αφού έβγαλε από τις φυλακές περισσότερους από 2.000 κρατούμενους για κακουργήματα, σήμερα εισηγήθηκε την κατάργηση του νόμου του, με το επιχείρημα ότι είναι, πλέον, αχρείαστος! 


Πράγματι ό,τι καταστροφικό ήθελε να πετύχει ο κ. Παρασκευόπουλος το πέτυχε. Ας πείσει, όμως, και τον Αλέξη Τσίπρα να υιοθετήσει το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόλις την Παρασκευή χαρακτήρισε αναγκαίο τον κατάπτυστο νόμο του». 

Πηγή: www.newsbomb.gr , www.newsit.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.