"Ο σωφρονισμός είναι η μεγαλύτερη απάτη του ελληνικού συστήματος κράτησης"



«Ο σωφρονισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες του ελληνικού συστήματος κράτησης» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) κ. Σπύρος Καρακίτσος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρακίτσος τόνισε ότι ο σωφρονισμός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μία διαδικασία επιβολής ή τιμωρίας στο μυαλό ενός κρατουμένου και μόνο εάν θέλει ένας κρατούμενος "σωφρονίζεται" και σημείωσε πως απορεί πως είναι δυνατόν με την τωρινή τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ελληνικές φυλακές, ορισμένοι πολιτικοί και επιστήμονες να συνεχίζουν να μιλούν για σωφρονισμό! 

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι μεν υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την αξιοπρεπή διαβίωση των κρατουμένων, αλλά δυστυχώς -όπως είπε- αυτό διακυβεύεται καθημερινά μέσα στις φυλακές για εργαζόμενους και κρατούμενους.

Σχετικά με τις άδειες, ο κ. Καρακίτσος πρόσθεσε πως ο θεσμός των αδειών είναι ο μοναδικός θεσμός στο ελληνικό σύστημα κράτησης που έχει να δώσει κάτι. Στόχος της άδειας είπε πως είναι η σταδιακή επανένταξη του κρατούμενου στην κοινωνία και το οικογενειακό περιβάλλον. 

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του συμβουλίου της φυλακής για την άδεια του Κουφοντίνα, είπε πως μεταξύ άλλων κριτιρίων εξετάστηκε η στάση του Κουφουντίνα μέσα στη φυλακή, η οποία ήταν χωρίς κανένα πειθαρχικό παράπτωμα και ότι ο νόμος απλά εφαρμόστηκε. 

Τέλος, ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων ανέφερε πως για μία ακόμη φορά συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα της αλόγιστης βίας τόσο μέσα στις φυλακές κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, όσο και εξώ από αυτές, όπως προχθές το βράδυ όπου τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου με διοικητικά καθήκοντα, η οποία εργάζεται στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και κάλεσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει μέτρα πριν συμβούν ακόμη χειρότερα!

Πηγή: www.parapolitika.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.