ΕΚΑΜ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

"ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΩΝ ΑΠΑΓΑΓΩΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ  ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ" 

Σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 6:00 π.μ εισέβαλαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές Πατρών και απήγαγαν τέσσερα μέλη της επιτροπής αγώνα , με εντολή του υπουργείου , κατά τα λεγόμενά του αρχιφύλακα Αντώνιου Λιοση . 

Οι κρατούμενοι της φυλακής Πατρών , εδώ και ένα χρόνο περίπου , διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο κατ ευφημισμόν σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών , όπως επίσης , συμμετέχουμε με αγωνιστική συνέπεια κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη κινητοποίησης.

Ο υπεύθυνος συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων Παύλος Δουλάμης, σε δύο κατ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις που είχε η επιτροπή αγώνα με τον ίδιο, μας διαβεβαίωσε, λέγοντας μας συγκεκριμένα, "αυτά δεν γίνονται, δεν φερόμαστε εκδικητικά σε μέλη επιτροπής που διεκδικούν δίκαια και ειρηνικά" . 

Ο συνήθης ύποπτος και απεσταλμένος αχυράνθρωπος του υπουργείου, που στέλνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ανά τα καταστήματα κράτησης, ως διαμεσολαβητής όταν προκύπτει ανάγκη, αποδεικνύεται για εμάς ένας ακόμη απεσταλμένος δίχως λόγω τιμής και προφανώς από εδώ και έπειτα , για εμάς τουλάχιστον , είναι ένα απαξιωμένο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης , με κανένα διαπραγματευτικο εχέγγυο ! 

Αυτή η κατάσταση, αντικατοπτρίζει την ολοκληρωτικού τυπου μεθόδευση του υπουργείου , που δεν διστάζει με τη χρήση των δυνάμεων καταστολής να εισβάλει στα κελιά των συγκρατουμένων μας ξημερώματα, να τους φοράει πισθάγκωνα χειροπέδες και να τους σέρνει ημίγυμνους, χωρις να προκαλεσουν με καποιο τροπο αυτη την βασανιστική αντιμετωπιση που τους έμελλε ! Δηλαδή , απήχθησαν στην ουσία , μόνο και μόνο επειδή είναι αγωνιστές και αγωνίζονται ενάντια στην εκτεταμένη διαφθορά που απαντάται στο σωφρονιστικό σύστημα εξ αρχής , αλλά και στις άθλιες νομοθέτησεις και περιορισμούς που φέρνει ανά τρεις και λίγο η "προοδευτική" συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !

Για εμάς τους κρατούμενους της φυλακής Πατρών, που αγωνιζόμαστε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο και καταπτυστο σωφρονιστικό κώδικα , αλλά και στην κινητοποίηση για επαρκή ηλεκτροδότηση του καταστήματος Πατρών , δηλώνουμε ακλόνητοι και αμετακίνητοι σε τέτοιου είδους φασιστικές μεθοδεύσεις από τους νεόκοπους φασίστες του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν τηρούν το λόγο τους και χάνουν με τον τρόπο αυτό κάθε διαμεσολαβητικό έρεισμα , σε περίπτωση ανάγκης ! 

Με χουντικες πρακτικές , οι "αριστεροι" του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να εξορίσουν με τη γνωστη μέθοδο της κρατικής απαγωγής και την αμέριστη βοήθεια των κατασταλτικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ, όσους αντιστέκονται διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης .

Είμαστε ενάντια σε κάθε προσπαθεια εκφασισμού της λειτουργίας του καταστήματος Πατρών και από τη νέα διοίκηση (διευθυντή Ζαννίδη ) και (αρχιφύλακα Λιόση) ! 

Οι οποίοι σημειωτέον, τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές μετά από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές Πατρών , που είχαν ως αποτέλεσμα την καθαίρεση των προηγούμενων φασιστών εν μία νυκτί και την τοποθέτηση των τωρινών υποτίθεται δημοκρατών (!)

Θεωρούμε αποκρουστικό τον ιδεολογικό εκφυλισμό προς το δεξιοτερο του ΣΥΡΙΖΑ , ειδικά δε , την υιοθέτηση των ίδιων κατασταλτικών μέτρων που εφάρμοζαν οι προκάτοχοί τους ! "Ο" υπεύθυνος συντονιστής σωφρονιστικών καταστημάτων Παυλος Δουλαμης , ο οποίος εγγυήθηκε ενώπιον όλων , τη μή τιμώρηση αναίτια της επιτροπής αγώνα , με δυσμενεις μεταγωγές , πειθαρχικά και τα λοιπά ... αθέτησε τον λόγο του και θεωρείται από εμάς ένας ακόμη "έφλεκτος" και απαξιωμενος αχυράνθρωπος του Υπουργείου και persona non grata για όλους εμάς !

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για απόψε , τα προαύλια θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ και τα κελιά στις 00:00 και θα εξετάσουμε αύριο την περαιτέρω αλληλέγγυα και αγωνιστική μας δράση , ενάντια σε παλαιάς κοπής φασιστικές μεθοδεύσεις εκβιαστικου περιεχομενου , με σκοπό να καμφθεί ο δικαιος αγώνας μας !

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΤΕΡΥΓΕΣ (Α,Β,Γ)
Share on Google Plus
Από το Blogger.