Αιματηρή απόδραση και από νοσοκομείο της Αθήνας σχεδίαζαν οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Νέες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ και καταθέσεις για την πολύκροτη υπόθεση


Σχέδιο αιματηρής απόδρασης και από νοσοκομείο της Αθήνας, με επίκληση "επιληπτικής" κρίσης, φέρεται να είχαν καταστρώσει κρατούμενοι Αλβανοί ποινικοί που εμπλέκονται στην δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αυτό φέρεται να προκύπτει, όπως αποκαλύπτει "Το Βήμα", από στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑ.Σ αλλά και κατάθεση που έχει δοθεί από σημαντικό μάρτυρα προ μερικών ημερών. Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί ότι πολλά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προχώρησε στην δολοφονία του γνωστού δικηγόρου πριν από 50 περίπου ημέρες, ετοίμαζαν επίθεση εναντίον αστυνομικών και απόδραση στη διάρκεια δίκης στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών όπου είναι κατηγορούμενοι ή μάρτυρες. Η ΕΛ.ΑΣ εξέτασε αυτό το ενδεχόμενο ύστερα από την ανακάλυψη οπλισμού αλλά και αστυνομικών στολών στο κρησφύγετο των δολοφόνων του δικηγόρου, στην Καλλιθέα. 

Σύμφωνα ωστόσο με νεώτερες αναφορές "ένας από τους πλέον δραστήριους Αλβανούς σχεδίαζε να πάρει χάπια ώστε να βγάζει αφρούς από το στόμα. Προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας -με την συνοδεία ασφαλώς ανδρών της ΕΛ.ΑΣ- και εκεί να επιτεθούν συνεργοί του που θα ήταν ντυμένοι αστυνομικοί προκειμένου να τους βοηθήσουν να διαφύγουν". Με τους κατηγρούμενους ωστόσο να αρνούνται κάθε εμπλοκή. 

Ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου στις 12 Οκτωβρίου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού κατηγορήθηκαν, ο ένας συνελήφθη, ο άλλος διαφεύγει στην Αλβανία - δύο αλβανοί ποινικοί ηλικίας 30 και 32 ετών. Ως ηθικοί αυτουργοί εμφανίζονται τρεις ομοεθνείς τους κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για σωρεία αιματηρών επιθέσεων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δύο δράστες είχαν προγραμματίσει να πυροβολήσουν, πιθανόν εκφοβιστικά, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσουν -με αυτόν τον τρόπο- τον πελάτη του Αρη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της Energa, από τον οποίο ζητούσαν πέντε εκατ. ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη τον Νοέμβριο του 2014. 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ 




Share on Google Plus
Από το Blogger.