Μαφίες «κυβερνούν» τις φυλακές: Ολονύχτια ομηρία κρατουμένου στον Κορυδαλλό


Περίεργες καταστάσεις συμβαίνουν στις φυλακές του Κορυδαλλού που δίνουν την εικόνα ότι συνδιοικούνται από κρατουμένους. Την πληθώρα καταγγελιών που έχουμε δεχτεί στο «Κουτί της Πανδώρας» συμπλήρωσε καταγγελία για περιστατικό που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ και αφορά κρατούμενο ο οποίος παρέμενε ως το πρωί στα χέρια άλλων κρατουμένων οι οποίοι τον απειλούσαν με μαχαίρια. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κρατούμενος του κελιού 66 της Γ’ πτέρυγας των φυλακών ο οποίος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό για δικαστική υπόθεση, δέχθηκε επίσκεψη άλλων κρατουμένων οι οποίοι του είπαν ότι θα παραμείνουν στο κελί του μέχρι να τους πληρώσει τα απαιτούμενα για την προστασία του. «Εσύ έχεις κάνεις δουλειές με ναρκωτικά κι έχεις λεφτά, γι’ αυτό θα δώσει και σ’ εμάς» φέρονται τον απείλησαν.

Η οικογένεια του κρατούμενου ενημερώθηκε για το περιστατικό από άλλους κρατούμενους και το πρωί μαζί με τον συνήγορό του, απαίτησαν να τον οδηγήσουν στο αρχιφυλακείο για να συνομιλήσουν μαζί του και να τους διαβεβαιώσει πως είναι σώος. Πράγματι, ο κρατούμενος οδηγήθηκε στο αρχιφυλακείο και μίλησε στο τηλέφωνο με τους συγγενείς του, οι οποίοι κατάλαβαν πως όσα τους έλεγε ήταν εντελώς τυπικά. 

Το τηλεφώνημα φαίνεται πως έγινε ενώπιον του αρχιφύλακα και σωφρονιστικών υπαλλήλων. Η οικογένεια του κρατουμένου, επιμένει εν τω μεταξύ πως εκείνος βρίσκεται σε διαρκή ομηρία και μάλιστα με πιθανή τη συμμετοχή σωφρονιστικών υπαλλήλων. Κι αυτό, διότι θεωρείται πως για να καταφέρουν άλλοι κρατούμενοι να μπουν και να παραμείνουν σε κελί τρίτου όλη τη νύχτα, προϋπόθεση είναι κάποιος να τους έχει αφήσει ελεύθερους. 

Το «Κουτί της Πανδώρας» επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη ο οποίος αν και διέψευσε τις καταγγελίες, περιέργως γνώριζε ότι ο κρατούμενος έχει μεταβεί στο αρχιφυλακείο. Μιλήσαμε παράλληλα και με τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Χριστόφορο Γιαννακόπουλο, ο οποίος αντί διευκρινίσεων αναφορικά με την σοβαρότητα αυτή καταγγελία μας απάντησε «καλημέρα σας...». 

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr
Share on Google Plus
Από το Blogger.